18.3.2012

Nuori ja hilpeä C'est la Vie! Muscat Viognier

C'est la Vie!, mikä viini, voiko juoma tämän kesäisemmäksi enää mennä? Ja vielä hauska patenttikorkki - pullohan kutsuu piknikille! Jos näet tämän pullon niin nappaa heti mukaasi; C'est la Vie! -valkkaria on tullut Suomeen ilmeisesti vain rajoitettu määrä, vain muutamiin Alkoihin - ja se säilyy vain muutaman kuukauden.

Kukkainen ja runsaan ja raikkaan hedelmäinen maku muistuttaa nuoria portugalilaisia vihreitä viinejä, esim. Casal Garciaa. Tämä oli kuitenkin hiukan Casal Garciaa kuivempi, kirkkaampi ja ronskimpi ja etenkin persikkaisempi, mutta silti heleä ja raikas; kuin itse elämä. Pidin oikein paljon tästä uutuusviinistä. 

Plussien määrä oli tällä kertaa erityisen vaikea päättää. Ainakin viini pääsee ehdottomasti huippuhalpis-kategoriaani.

Plussat: +++(+)

Alko: Kuiva, hapokas, persikkainen, kevyen meloninen, kevyen sitruksinen. Vuosikerta 2011.
Muscat 70%, Viognier 30%. 7,65 e.

Maahantuoja kertoo: Kuten C’est la Vie! -brändin elämäniloiseen ideologiaan kuuluu, tämäkin viini nautitaan rennosti ilman turhaa tiukkapipoisuutta. Viehättävä pullo iloisine etiketteineen ja patenttikorkkeineen suorastaan kutsuu nappaamaan viinin mukaan piknikkoreihin ja hauskoihin juhliin. C’est la Vie! Muscat Viognier maistuu hyvin seurustelujuomana ja ruokapöydässä se on oiva kumppani esimerkiksi kalalle, vaalealle lihalle ja salaateille.

C’est la Vie! -viinin on valmistanut Les Grands Chais de France -viiniyhtymä, joka on mm. Suomen myydyimmän punaviinin, J.P. Chenet Cabernet-Syrahin tuottaja. C’est la Vie! on erityisen kuuluisa Beaujolais Nouveau -viinistä, joka myytiin viime syksynä Suomessa muutamassa viikossa loppuun.
 

Saiman arviot mainituista beaujolaiseista:
>> Art's
>> C'est la Vie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...