28.3.2012

Kymmenen hyvää ja kaunista seikkaa

Helsinki herää aamuun.
Keskuskadun katukiveys maaliskuussa.
Sain ihmeellisen haasteen Campasimpukalta, jonka mainioon ja teemaltaan varsin omalaatuiseen herkkublogiin suosittelen samalla kurkistamaan.

Haasteen idea on jotenkin tällainen:
Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa. Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

Koska kuten Campasimpukka myös minä saan hyvää mieltä siitä, että olen vähän tottelematon, en ehkä laita haastetta eteenpäin kenellekään, koska en oikeastaan ole blogiverkostoitunut - ainakaan vielä. Minä vain kirjoittelen omiani täällä, ihan itsekseni, ja ihmettelen aina kun joku eksyy lukemaan.Mutta koska hyviä asioita on hauska miettiä ja Campa niin kauniisti pyysi, niin mielelläni itse listaan nämä kymmenen kohtaa. Järjestys hyvin epämääräinen.
 • Aamu-unet. Ei selitystä. Itseisarvo.
 • Kävely arkiaamuun heräävässä kaupungissa. Tyhjä kaupunki, paljaat kadut ja katukiveykset, suuret talot ja tilat autioina. Tietoisuus vilskeestä, joka odottaa aivan nurkan takana. Siinä on jotakin hienoa ja majesteettista. Voi kokea olevansa liikuttavan pieni mutta silti ihan muiden kaltainen osa kokonaisuutta. Tähän kohtaan liittyvät tavallaan myös listani seuraava kohta sekä myöhemmin esiin tuleva kahvi.
 • Paljas ja pelkistetty maisema. Haluan maan ja maan muodot sellaisina kuin ne ovat, ilman lumen muodostamaa uutta maisemaa tai kesän tuomaa kasvustoa, joka luo paikkaan jälleen aivan oman  maisemansa. Usein haluan maiseman myös ilman ihmisiä - kaupungissakin. Mitä karumpi sitä koskettavampi ja aidompi maisema on.
 • Radio. Rauhoittajani ja sivistäjäni.
 • Sanat ja kieli. Rakkauteni, luettuina ja koettuina. Itse synnytettyinäkin. Liittyvät myös edelliseen kohtaan.
 • Kevät. Aina yhtä oivallusta ja uudelleensyntymistä. Melkein-värejä melkein-kauniissa melkein-valmiissa melkein-maailmassa.
 • Kahvi. Ei päivää ilman, ei iloa ilman.
 • Musiikki. Sello. Mietin laitanko tähän vain sellon, jolle on erityinen paikka minun mielessäni, mutta musiikki kaikessaan ansaitsee paikan kymmenen hyvän listallani. Musiikki liikuttaa mieltäni ilman sanoja, sellainenkin on mahdollista.
 • Juusto ja leipä (ja viini!). Kuinka kukaan voi "karpata" maailmassa, jossa on kehitetty vehnäleipä! Ja juustoa en voi selittää, tietenkään. Voisin elää leivällä ja juustolla. Ja elänkin, silloin tällöin.
 • Postikortit. Kiitos niistä jaetuista hetkistä läheltä ja kaukaa.
Aamukahvi aamukapungissa.
Aamukahvinpitelijä.
Sanoja Eeva-Liisa Mannerilta.

6 kommenttia:

 1. Tykkään! Hieno lista ja kuvat, huikkaan täältä lammaskokkauksen ja kuskaamisen väleistä:)

  VastaaPoista
 2. Thanks, tämä olikin oikeastaan sinulle :)
  En ole osannut verostoitua blogimaailmaan, vaan olen yksinäinen susi.

  VastaaPoista
 3. En tiedä, kuinka minä olen vähän osannut, tai sitten minut on kiskottu mukaan vähän vahingossa. En ole kyllä hangoitellut vastaan, sillä tämä blogimaailma on juuri minulle sopiva. Kun siitä yhdestä toisesta pyristelen eroon, tähän menen mielelläni vielä enemmän uppeluksiin:9

  VastaaPoista
 4. :D Hyvä sinulle! Minä olen täällä sosiaalisesti ihan yhtä onneton kuin muuallakin, mutta tällä mennään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuissa on taikaa. Aamukävely auringon noustessa on päivän kaunein hetki vaikka kuinka mielellään viettäisi sen unimaailmassa vällyjen välissä. Kaippa se kun on niitä ainutkertaisia asioita. Meni jo vaikka uusia seuraa.

   Jokainen aamu on riski, mutta myös mahdollisuus viettää hyvä päivä.

   Poista
  2. Niinpä, kauniisti sanottu. :)

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...