8.3.2012

Naistenpäivänä naisten viinejä?

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään taas tänään. Päivän vietto on levinnyt levinnyt laajalle, myös maihin, joissa tasa-arvo on kaukainen haave. Monissa maissa, kuten mm. Venäjällä, Ukrainassa ja Vietnamissa päivä on virallinen vapaapäivä. Kiinassa, Makedoniassa, Madagascarissa ja Nepalissa vapaapäivää viettävät ansaitusti vain naiset. Tuntuuko vain, vai onkohan niin, että suurimmin naisten päivää vietetään siellä, missä tasa-arvo ei ole vakiintunut yhteiskuntaan.

Euroopassa ei tänään vapaapäiviä vietetä. Sen sijaan Italiassa naisia muistetaan keltaisin mimosa-kukin, Portugalissa naiset juhlivat järjestämällä illallisia ilman miehiä. Itä-Euroopan maissa miehet muistavat elämänsä naisia kukkakimpuin ja pienin lahjoin. Kukkien antaminen naisille onkin yleisin tapa juhlistaa naistenpäivää.

Viinikassi ehdottaa toisenlaista tapaa Suomeen: muista päivän sankaritarta viinillä, joka on naisviinintekijän tuotos. Viinikassi on kerännyt naisten kunniaksi listan hurmaavista naisten tekemistä viineistä.

>> Viinikassi.fi, naisten tekemiä viinejä

Saimakin ajatteli naistenpäivän kunniaksi nauttia lasin viiniä, ehkäpä juuri jonkin näistä naisten tekemistä viineistä. Cheers ja kippis kaikille naisille!


Lisätty 9.3.
Toteutuin suunnitelmani, arvioni ja ajatukseni naisviinistä:


1700-luvun ranskalaistaiteilija Philippe Mercierin
näkemys naisesta viininsä kanssa.
Saksalaisen Lovis Corinthin sielukas
nainen ja viini -näkemys 1900-luvun alusta.

Antiikin kreikkalaiset naiset olivat sinut viininsä kanssa. 


2 kommenttia:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...