20.3.2012

Muhkean maukas Montes Reserva Malbec

Älä odota hentoa herkkyyttä tästä pullosta. Montes Reserva Malbec on pitkä, tuhti, lämmin, runsas, loputon - pullo kyllä tyhjeni jopa tavanomaista nopeammin, eli sinänsä loputon ei kuvaa viinin kaikkia ominaisuuksia.

Tuoksumaailmakin oli runsas ja huumaava, ja kuten maku, tuoksukin vei mukanaan. Viinin reipas tanniinisuus ei kaikkia miellytä, mutta itse olen siitä alkanut pitämään, se tuntuu mukavan haastavalta kiltteihin viineihin nähden.


Alan yhä paremmin ymmärtämään, miksi tietyille ruuille sopii tietyt viinit - ja etenkin sen, miksi jokin viini ei sovi jollekin ruualle. Tämä Malbec kelpaisi varmasti erinomaisesti vaikkapa grillatun lihan ja paahdettujen kasvisten kanssa.

Maultaan Montes Raserva Malbec muistutti muhevaa argentiinalaista Argento Selección Malbecia, joka kuitenkin tällä kertaa vie voiton.

Plussat: +++

Alko vuosikerrasta 2010: Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kevyen mokkainen, mausteisen tamminen, vaniljainen. Oma pulloni oli kuitenkin vuosikertaa 2009. 9,80 euroa.

Montes perustettiin vuonna 1988 tuottamaan huippuviinejä, missä talo olikin Chilen uranuurtaja. Talolla on 600 hehtaaria viinitarhoja ja se tuottaa vuodessa noin 9 miljoona pulloa viiniä.Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...