6.2.2012

Mahtavan muheva Argento Selección Malbec

Pidin tästä viinistä hyvin paljon.

Väri oli hyvin tummansinertävä, kaunis, läpinäkymätön. Juuri sellainen mistä minä pidän, mikä lupaa hyvää. Tuoksu oli moninainen, erikoinen: jopa tällainen täysi amatöörinautiskelija erotti siitä erilaisia tuoksuja, mausteisuutta, muhevuutta, mukavuutta. Maku oli voimakas, tummanmarjainen, hiukan makeakin. Hyvin runsas ja muheva. Helppo sikäli, että tanniineja oli melko vähän, joten maku oli runsaudesta huolimatta pehmeä! Sopii varmasti lähes kaikkeen; mausteisesta ruuasta seurusteluun.


Ostan ja maistan uudelleenkin. Jos hinta olisi ollut hiukan alhaisempi, tämä olisi ehdottomasti viiden plussan viini, nyt viides plussa tulisi tavallaan hintavarauksella. Viiden plussan kategoriani on kyllä hiukan oikukas ja hankala, joskus hinta vaikuttaa enemmän, joskus maku on vain niin valloittamaton, että viisi plussaa suhahtaa tuosta vain. Plussiini ei pidä suhtautua ryppyotsaisesti.

Summa summarum: makunsa puolesta tämä Argento oli ihan loistava tapaus. Edellinen viini, Kaiken Malbec oli myös hyvä perusviini, mutta ihmeen erilainen makumaailmaltaan - kevyempi ja kirkkaampi. Ensisilmäyksellähän sitä kun voisi odottaa lähes Argenton kaksoseksi. Se mikä näitä viinejä yhdisti, oli pieni kitkeryys seuraavana päivänä - eli malbecit kannattaa juoda kerralla pois, toisin kuin jotkut espanjalaiset täyteläiset tapaukset, jotka jopa pehmenevät seuraavaksi päiväksi.

Pitääpä jatkossakin seurailla näitä argentiinalaisia malbec-viinejä, ranskalaiset kun sekoittavat malbeciinsa aina muitakin rypäleitä, eivät ole tällä tavoin mieleenpainuvia.

Vuosikerta oli 2010.
Alko kertoo siitä: Täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kypsän kirsikkainen, hennon mausteinen. 9,99 euroa.

Plussat: ++++

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...