3.2.2012

Maistoin kaiken - Kaiken Malbec

Helppo, maukas, kaunis. Runsas, tuhti, pehmeä. Tanniinit vähissä, eli hyvin easy going, easy flowing. Maistui melkein liiankin helposti, sopii varmaan monenlaisen purtavan kanssa. Nettijuttujen mukaan sopii etenkin grilliruualle ja mausteisille makkaroille - mikäpä jottei. Maistuisi kyllä.

Alkon kuvailun mukaista runsasta vaniljaa en tästä viinistä kyllä osannut bongata. Viini maistui joka tapauksessa oivallisesti inkiväärikanan kanssa, vaikka varmasti se oli aivan väärä ruoka tälle aromaattiselle argentiinalaiselle.

Kaiken tarina. Klikkaa.
HS.fi Ruoka maistoi (vuosikertaa 2008, minä 2010) aika ihastuneesti: Intensiivinen, läpinäkymätön sinipunainen väri. Tuoksu melko runsas: marjoja, hiukan savua ja tammea sekä paahteisuutta. Maku hyvin runsasarominen, paahteinen, lihainen, tamminen ja marjainen. Hyvät hapot, kohtalaiset tanniinit. Täyteläinen ja keskipitkä maku. Melko puhtaan makuinen ja tasapainoinen viini.

Seuraavana maistelupäivänä (kas kun Saimahan ei juo paljoa kerralla) viini olikin jo tanniinisempaa ja hiukan kirpeää. Ensimmäisen päivän pehmeys on yllättävästi kaikoinnut. Maku on silti yhä mukava, runsas ja monipuolinen. Pullon etiketissä luvataan viinin tarjoavan Andien molempien puolten parhaat palat. Noinkohan.

Pullon etiketin mukaan kaiken on patagonialainen villihanhi, mutta lieneepä hyvin harvinainen, kun google ei sitä millään haaviinsa napannut. Täältä etusivulta voit kuitenkin bongata harvinaisen, vain Patagoniassa lentelevän tipun kuvan: http://www.kaikenwines.com/.

Alko: Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkahilloinen, mausteinen, makean vaniljainen. Malbec 95%, Cabernet Sauvignon 5%. Vuosikerta 2010. Hinta 9,99 euroa jää juuri blogini rajalle, halpaa viiniä -puolelle.

Plussat: +++(+)

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...