28.1.2012

Lempeä & vivahteikas Heartland Dolcetto & Lagrein

Runsas, lämmin, pitkä. Pitkä. Pitkä.
Mehevän marjainen, ei lainkaan vetisellä tavoin.
Hapokas ja haastavakin.
Väri tumman rubiininpunainen, kaunis.

Hiukan aikaa lasissa odoteltuaan maku on ihastuttavan makea ja heleä. Yllättävä näin täyteläiseltä viiniltä. Alun hapokkuus taittui lähes kokonaan pehmeäksi hellyydeksi, silti maku säilyi moninaisena. Ei mikään helppo viini.

Heartland olisi ehdottomasti pelkän maun puolesta voinut saada jopa viisi plussaa, mutta koska tämä kuuluu sarjaan hinnakas, täytyy blogin hengessä huomioida, että halvemmallakin saa mielettömän hienoja makuelämyksiä.

Alkon mukaan: Täyteläinen, tanniininen, makean kirsikkainen, karhunvatukkainen, mausteinen, kevyen yrttinen, tamminen.
Rypäleet: Dolcetto (55%), Lagrein (45%). 16,38 e.

Plussat: ++++


Viinissä on yhdistetty kaksi Pohjois-Italian rypälelajiketta, joita ei normaalisti tavata samoissa viineissä.

Hifistelytietoa: Syvä, opaalin punainen, lähes läpinäkymätön. Tuoksu moniulotteinen, täyteläinen ja nahkainen, paljon kypsää marjaa, salmiakkia ja lakritsaa. Maku lähes täyteläisen lihaisia, intensiiviset, hyvinrakentuneet, mutta lempeät tanniinit lupaavat ja miellyttävä happoisuus antavat kuvan tasapainoisesta ja mielenkiintoisesta viinistä. Hyvinrakentunut, tyylikäs ja pitkä jälkimaku.

Kumpikin lajikkeista on käytetty erillään, Dolcetto lämpökäymisellä (28 astetta) ja Lagrein hiukan viileämmässä (18-22 astetta) jonka jälkeen viiniä on säilytetty 4 vuotta vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 9 kuukautta ennen sekoittamista. (Tampereen viinitukku)

Viini kasvatetaan pääosin tulvamailla Langhorne Creekin alueella. Talvisin siellä näyttää tällaiselta:

http://drinkwinethinkwineblog.com/langhorne-creek-rain/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...