27.4.2013

Perusvarma Moselland Riesling Trocken

Lähes pirskahteleva, silti tyylikäs ja rutikuiva riesling. Tämä on peruskamaa, ja silmissäni jo tavallaan klassikko omassa luokassaan.

Sitruksinen (muttei hapan), hapokas ja lempeän omenaisen tuoksuinen Moselland on varma valinta. Hiukan luonteeton kenties - muuten saattaisi saada jopa Huippuhalpis-merkinnän, sillä hinta-laatu-suhde on oivallinen. Neljä plussaa!

Kunniamaininta Vuoden viinit -kilpailussa vuonna 2012: Kellertävä viini, jonka rehevässä tuoksussa on kukkeutta ja omenaa. Puolikuiva, hapokas maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös sitrusta ja mineraalisuutta.

Alko: Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, vihreän omenainen, mineraalinen. Vivahteikas & Ryhdikäs. Vuosikerta 2011, Riesling 100%. 8,49 euroa.

2 kommenttia:

 1. Just Moselilta palattuani voin sanoa, ettei köynnöksissä näkynyt vielä mitään elämää, mutta parin viikon päästä varmaan näkyy :) En ole näiden viinien ystävä, mutta paikanpäällä ne ovat kyllä enemmän kuin suunmakuisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rieslingit tuntuvat jakavan suita, minun suuhuni kuiva riesling sopii - hyvin kylmänä. (Sen sijaan esim. sauvignon blanc ei yleensä ole minun makuuni.)


   Oli ilo kuulla, että reissusi oli onnistunut. Kiitos tervehdyksestäkin. ;)

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...