24.10.2012

Radio Boca Tempranillo - nuori ja mehuisa uutuus


Kevyt, hiukan mehumainen, kirsikkaisen marjainen. Lasissa pyöristyi mukavasti, mutta ei muuttunut kovinkaan ihmeelliseksi. Mietin hetken annanko kaksi vai kolme plussaa. Hauskasta etiketistä huolimatta kuitenkin raaka kakkonen. Hinta olisi saanut olla 7 euron pintaan, niin olisi sopivampi, 8,20 on tästä vähän liikaa, kun vertaa mitä tuolla hinnalla saa (ks. Huippuhalpikset).

Alko: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tummakirsikkainen, kevyen mansikkainen, mausteinen. Pehmeä & hedelmäinen. Tempranillo 100%. Vuosikerta 2011. 8,29 e.

Tuottaja: Vinnico. Vinnicon perusti tanskalainen Nicholas Hammeken vuonna 1996. Viinitalo käyttää sopimusviljelijöitä ja tuottaa vuosittain yli 9 miljoona viinilitraa. Talo käyttää tuotannossaan vain kotoperäisiä espanjalaisia lajikkeita. Vinnico sijaitsee pienessä Javean kaupungissa Alicanten provinssissa.

www.radiobocawines.com

Tämä tietenkin tuli nimestä ensimmäisenä mieleen:

9 kommenttia:

 1. Näin tuon etiketin Alkossa just viime viikolla, mutta jäi hinnan takia pulloon tarttumatta.

  VastaaPoista
 2. Nyt itse asiassa mielipiteeni hiukan muuttuukin, kolmonen on ihan paikallaan tälle (tosin hinta vielä mietityttää...). Eilen avattu pullo vielä puolillaan, ja juuri kaadettu lasillinen onkin aika lailla miellyttävämpi nyt! En kyllä silti tiedä, miksi tätä uudestaan ostaisin. Ehkä vain ulkoasun takia, pikkuviemisenä jollekin radioteemaihmiselle kenties.

  VastaaPoista
 3. Viemiseksi juuri olisi sopiva, kun etiketti oli niin nätti :)

  VastaaPoista
 4. Korkkikin oli söpö! Vaikkakin kierresellainen.

  VastaaPoista
 5. Joulahjavinkki välimeren viinien kaveriksi:
  http://www.pahkina.com/product_details.php?p=1574

  Aamulla juuri mietin, että kuka haluaisi syödä jotain Kobe-pihviäkään ikean lautaselta ja aterimilla. Miksei siis viinilasikin voisi maksaa muutaman pullon verran jos se kestää 20v. Lisää vivahteita harrastukseen. Ei kai tämä muuten niin välineurheilua ole jos vertaa moneen muuhun.

  VastaaPoista
 6. Haha! :D
  Ehkä tosin vähän turhan hintava _minun_ harrasteluuni, kun ottaa huomioon blogini idean: halpisviinit! Mutta parempien viinien nauttijoille ehdottomasti asianmukaiset lasit - enkä itsekään mistä tahansa juo. ;)

  VastaaPoista
 7. Nykyään löytyy näköjään Tempranillosta valkoisia rypäleitä.

  On tilausvalikoimassa, mutta löytyi Kampin vierestä hyllystä joulupöytään:

  http://alko.fi/tuotteet/fi/906647

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Kiitos vinkistä. Nyt kun tämän vielä muistaisi...

   Poista
 8. http://thirstforrioja.co.uk/2011/03/white-tempranillo/

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...