5.10.2012

Chapel Hill Chardonnay Pinot Noir - tylsä mutta toimiva skumppa unkarista

Saiman mielestä tämä kuohuviini oli tylsä. Ostinkin sen lähinnä mielenkiintoisen tuottajamaan - Unkarin - johdosta. Ihan kohtuullinen näin halvaksi, kivan kuiva ja kevyt maku. Oletusarvoisesti kaiki kohdallaan, kuiva, hapokas, halpa! Mutta ei sitten muuta ollutkaan. Maku ei häiritse,  makua kun ei huomaa. Ihan ok hapoista ja lempeydestä. Kolme plussaa.

Töölön katuja lokakuisena perjantai-iltana.
Alkon mukaan:
Erittäin kuiva, hapokas, päärynäinen, kevyen valkoherukkainen, hennon sitruksinen.
7,99 euroa.
Chardonnay 50%, Pinot Noir 50%.

Maahantuoja kertoo tarinaa:
Balatonboglárin 1956 perustettu viinitila sijaitsee Balaton-järven eteläpuolella Unkarissa. Tämä Keski-Euroopan suurin järvi takaa viineille suotuisan kasvuilmaston mannerilmaston kylmine talvineen ja lämpimine kesineen. Australialainen Kym Milne astui Balatonboglár-viinitilan johtoon 1993 ja siitä lähtien hän on kehittänyt viinejä yhä kansainvälisemmiksi. Chapel Hill -viineistä on kehittynyt laadukkaita, monipuolisia ja moderneja viinejä.

Nimensä Chapel Hill -viinit saivat Balatonboglárin kylässä olevasta pienestä vulkaanisesta kukkulasta, jolla sijaitsee kaksi pientä turkkilaismiehityksestä vapautumisen muistokappelia, punainen ja sininen. Rypäleet tulevat Balatonin etelärannalla sijaitsevilta tarhoilta. Pinot noir 80ha, kasvaa lössimaassa ja chardonnayn 200 ha on lössiin sekoittunutta savimaata. Perusviini on käynyt lämpökontrolloidusti 12-14 asteessa, erityisesti chardonnayta ja pinot noiria varten kehitetyllä hiivalla. Toinen käyminen tapahtuu painetankeissa 9-12 kk ajan.

Erinomaisen hinta-laatusuhteen kuohuviini, joka on omiaan aperitiivina, mutta ryhdikkään hedelmäisenä myös vähärasvaisten kalojen ja salaattien, sekä leikkeleiden kumppanina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...