30.10.2012

Luomusti keskitasoinen 35 South B.O.

Chileläinen luomupunaviini 35 South B.O. Cabernet Sauvignon Carmenère Merlot antoi odottaa suuria: täyteläinen, runsaan vaniljainen, mmmmm... Mutta maku ei ollutkaan tarpeeksi täyteläinen.Viini tosin maistui huomattavasti paremmalle toisena maistelupäivänä, silloin hiukan pehmennyt makeus ja viehättävä vaniljakin löytyivät aisteilleni.

Kokonaiskuva jäi kuitenkin hiukan mehumaiseksi ja voimakkaiden tanniinien vuoksi kirpeäksi. Pehmeyttä olisin kaivannut lisää. Hinta-laatu-suhde ei ole kohdallaan, vaikka toisaalta luomutuotanto tuo tietenkin hiukan lisää hintaa.


Viime aikoina maistamani uuden maailman viinit ovat olleet laimeita pettymyksiä, joten taidan palata Eurooppaan. Tosin ei täältäkään ole mitään ihanaa syysuutta löytynyt - vielä. Kenties pitää palata vanhojen tuttavuuksien pariin.

Plussat: 35 South -viinin maku ja hinta-laatu-suhde oli ehkä vain kahden plussan arvoinen, sillä odotin enemmän ja hintakin lähenteli kymppiä. Mutta olen ennenkin antanut luomusta lisää, joten on se nytkin tehtävä niin. Kolmosen arvoinen viini.

Alko: Täyteläinen, tanniininen, herukkainen, hennon paprikainen, kevyen mokkainen, runsaan vaniljainen. Mehevä & hilloinen. 9,89 e. Vuosikerta 2010. Rypäleet: Cabernet Sauvignon 70%, Carmenère 15%, Merlot 15%.

Triviatietoa: Viini pakataan kevyempään lasipulloon, jonka Viña San Pedro lanseerasi vuonna 2009 tavoitteenaan vähentää viiniensä elinkaaren aikaisia ympäristörasituksia. Samalla kuluttajille haluttiin antaa mahdollisuus vastuullisempaan kuluttamiseen.

Maku: ++
Maku + luomuus: +++

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...