15.3.2013

Barone Montalto Syrah - muheva ja monipuolinen luomuitaliaano


Napakka ja mukavan täyteläinen luomuviini Italiasta, ei lainkaan huono ostos. Mukavan pehmeä ja hiukan happaman makeahko, pehmeänhempeät tanniinit hellivät kuitenkin hyvin miellyttävästi makunystyröitä. Kokonaisuus on jopa lähestulkoon helppo, etenkin luomuviiniksi, jotka kokemukseni mukaan ovat joskus melko tanniinisia, tai ainakin jossain määrin karvaita. Mutta juuri ennen kuin tämä tuntuu liian helpolta, maku monipuolistuu - Barone Montalto Syrah on luonteikas ja muheva. Syrah ei ole suosikkini, mutta tämä viini on positiivinen elämys.

Alko: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, kypsän puolukkainen, kevyen mausteinen. Pehmeä & hedelmäinen. Luomu, muovipullo. 9,98 euroa.

Rypäleet tulvat 40 hehtaarin luomutarhoilta Trapanin ja Agrigenton viinialueilta Sisiliasta, missä ilmasto on kuuma ja kuiva, maaperä kalkki- ja rautapitoista savea. Sisilialainen Barone Montalto on Marco Martinin ja Paolo & Rosario Di Marian vuonna 2000 perustama viiniliike. Se tekee viinejä sekä Sisilialle tyypillistä rypäleistä että kansainvälisistä lajikkeista.

2 kommenttia:

 1. Italia osaa yllättää. Näköjään myös Syrah - italialaisittain. Kannatti taas vilkaista tänne.
  -PJR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin kannatti - vilkaisehan taas toistekin. :D

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...