26.3.2013

Viehättävä kevään hetki: Beringer Stone Cellars Chardonnay

Voi miten viehättävän lempeä valkoviini! Tämä sopii mille vaan ja kenelle vaan, ei vaadi, ei ota, antaa sopivasti. Olisipa tämä kahdeksan euron viini, niin ottaisin tästä itselleni uuden mukavan ystävän.

Hinta-laatu-kombo pudottaa tästä nyt kuitenkin yhden plussan pois - makuja olisi nelosen edestä, mutta kolmosen kokonaisuus: +++

Maku ei ollut yhtä trooppinen kuin joillain muilla chardonnaylla, vaan miedompi ja tasaisempi - helppo, yksinkertainen? Silti chardonnaymainen: selvän hedelmäinen ja hiukan eksoottinen - mangoa, papaijaa, jopa vaniljaa ja muuta ihmeellistä, mutta vain hento häivähdys (vrt. eksoottisia makuja tihkunut erinoimainen hunajaisen ananainen HobNob).

Beringerin chardonnayn maku oli myös lempeä ja melko pitkä, ei kepeänraikas, vaan tuhdin pulleroinen. Kermainen suorastaan.


Beringer Stone Cellarsin Cabernet Sauvignon oli myös ihan mieluisa elämys. Esittelin sen aikanaan naistenpäivänä - viinitalo kun on naisen omistuksessa, ja se ei ole ihan tyypillistä tällä alalla.

Alko: Kuiva, keskihapokas, kypsän hedelmäinen, kevyen tamminen, hennon voinen. Pehmeä & kepeä. Vuosikerta 2011. Hinta 9,99 euroa.

Kevät, aurinko ja valkoviinit sopivat yhteen. Keväiset tiet ja sulava, paljas maa johdattelevat helposti  Seikkailuun...... ja sinne sopii myös Pekka Strengin Perhonen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...