26.1.2013

Cava Soler-Jové Brut Reserva - Yksinäisen hetkeni rakkaus


Rauhallisen ja yksinäisen illan syvään kuplaisuuteen tuudittava seuralainen tuli tällä(kin) kertaa Espanjasta. Cava Soler-Jové Brut Reserva on erittäin kuiva, rapea ja jopa ronski cava, joka tarjoaa kirpakkaa makua ja äärettömän napakoita ja silti pehmeitä samppanjakuplia.

Soler-Jové sopii varmasti herttaisen hyvin jaettavaksi hyvässä seurassa, mutta maistui myös aivan ilman seuraa. Väri oli vahvankeltainen ja tuoksu voimakkaan valkoviinimäinen - voisin jopa varoittaa nuuhkaisemasta liian syvään, tapahtuu hämmentäviä seikkoja!

Maussa ja tuntumassa ei ole sellaista hentoa hempeilyä, kuin esim. Amalíassa, vaan kokonaisuus on voimallisempi. Tuli mieleeni - kenties samoista rypäleistä johtuen - melko voimakas Savia Vivan Xarel·lo-valkoviini.


Summa summarum: Superhapokas kielenkannan herättäjä, mielen tyynnyttäjä ja haikeuden tainnuttaja! Tämä oli ja teki hyvää.

Note to self: Osta uudestaan, mutta älä juo tätä ensi kerralla kylmien falafelien kanssa.

Alko: Erittäin kuiva, erittäin hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen mausteinen, mineraalinen. Rypäleet: Xarel·lo, Macabeo, Parellada. 8,49 e.

DO Cava on perinteisellä samppanjamenetelmällä valmistetuille kuohuviineille annettava laatunimike. Tuotantoalueesta 95 % sijaitsee Koillis-Espanjan Kataloniassa.

Yksinäisen seurana soivat Aino, Mirel ja Bob. 

2 kommenttia:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...