27.3.2012

Loistava luxemburgilainen Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut

Lattiaskumppa nautitaan lattialla.
Maanantai-illan lattiaskumppa tuli Luxemburgista! Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut oli kyllä hintansa väärti - todella hyvä kuohuviini. Ja hauskuus: luxemburgilainen viini! Eipä ole tullut ennen noteerattua mitään viiniä luxemburgilaiseksi. Tätä samaa olen ennenkin maistellut, mutta jotenkin aina ranskalaiseksi olettanut. 

Suosittelen tätä Bernard-Massardia isompiin ja pienempiin hetkiin. Kuplat olivat herkkiä ja maku tasapainoinen ja todellakin ihastuttavan kuiva. Kuulemma tämä on valmistettu samppanjamenetelmällä, minkä pitäisi vaikuttaa mm. juuri kuplien olemukseen. Jotakin samppanjamaista tässä tosiaan olikin.

Plussat: ++++(+) (hintavarauksella)

Alkon mukaan: Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, hennon aprikoosinen, kevyen mineraalinen, tasapainoinen. Maisteltu pikkupullo (0,35 l) maksoi  7,99 euroa, 0,75 l pulloon menetät 13,50 euroa.

8 kommenttia:

 1. Mitä tarkoittaa lattiaskumppa, siis se lattia siinä? Olen yövuoropöhnässä, joten antaatten anteeksi, ettei leikkaa:)

  VastaaPoista
 2. Heh hee Campa, hyvä kysymys - ajattelin että kuvatekstini riittäisi! Lattiaskumppa kaikessa yksinkertaisuudessaan nautitaan (siivoamattomalla) lattialla istuen, arkisesti ja mahdollisuuksien mukaan epäskuohuviinimäisenä päivänä. Kuten maanantaina.

  Annan anteeksi, ei tarvitse täällä leikata yhtään!

  VastaaPoista
 3. Aijoo, katsoin kuvaa jotenkin löperösti:) Minä tykkään maaviineistä, siis siinä mielessä, että istutaan maassa ja juodaan viiniä, tai korkeintaan matalalla retkituolilla, jossa persus melkein osuu maahan. Perua siltä ajalta, kun nukuin vähintään 2 kk vuodesta maassa, kun reissasimme ja telttailimme ja kaikki reissuviinitkin juotiin maassa istuen. Joku fiinimpi ei tietenkään tykkää minun määritelmästäni maaviineille:))

  VastaaPoista
 4. Hyvä määritelmä maaviinille! Otan käyttööni. :D
  Minäkin pidän maaviineistä - ehkä ensi kesänä teltan pihalla taas.

  VastaaPoista
 5. Pitäisi mennä jonnekin pikkurillitilaisuuteen ja isoon ääneen puhua maaviineistä:)

  VastaaPoista
 6. :D :D !!
  Illan mittaan voisi päästä testaamaan lattiaviinejäkin. ;)

  VastaaPoista
 7. Pöytäviini saa ihan uuden vivahteen tässä yhteydessä, saati sitten pöydänalusviini!

  VastaaPoista
 8. Apua!! Pöytäviinit!
  Nyt ei enää kestä.
  Tästähän aukea aivan uusi maailma!

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...