6.6.2014

Cardal Rosé - herukkainen hellejuoma

Olen ollut pitkään blogihiljaisuudessa, mutta se ei tietenkään tarkoita ettenkö olisi nautiskellut viinejä pitkin kevättä. Oli hauska tässä kevään kuluessa huomata, että HS nosti reilu kuukausi sitten parhaaksi cavaksi Jaume Serran jonka minäkin huiputin kärkeen - jotakuinkin vuosi sitten.

No mutta. Nyt kesän kunniaksi suloisen mansikkainen rosé-viini Portugalista, Cardal Rosé.

Cardal Rosé oli raikkaan herukkainen.
Mitä varten arvelette Muumimamman keränneen punaherukoita, kysyn vaan.

Kesäkuumalla(kin) olen rosé-viinin ystävä. Joskus teen jopa syntiä, eli lisään jääpalan lasiini! Cardal Rosé oli raikas, nuori, kirpeäkin. Tuoksu lähes olematon, mikä ehkä hiukan harmitti. Kokonaisuus oli kuitenkin oikein hyvä kuumaan kesäiltaan, mutta ei mitenkään säväyttänyt. Herukkaisuus, josta en yleensä niin välitä, sopi tällä kertaa tunnelmaan. Viini kuuluu erittäin edullisiin alle 8,5 euron viineihin. Siitä tavallaan plussaa - tämän blogin hengessä!

Maku: +++
Hinta-laatu: +++
Plussia: +++

Alko: Kuiva, keskihapokas, vadelmainen, kevyen mansikkainen, hennon sitruksinen, yrttinen.
Rypäleet: Tinta Roriz, Syrah.
Hinta: 8,49 euroa.

Quinta da Alornan tilan tarina

Marques de Alorna perusti Quinta da Alornan tilan vuonna 1723 Ribatejon sydämeen. Tila on kokonaisuudessaan 2800 hehtaaria, josta 220 hehtaaria on viinitarhoja. Loput on jaettu metsänhoidon, luomuviljelyn, oliiviöljyn tuotannon ja hevosten kasvatuksen kesken. Viinitarhat sijaitsevat köyhällä maaperällä jyrkillä Tagus-joen rinteillä. Yksi palstoista on nimeltään "Jardin das castas". Tälle palstalle on istutettu kaikki Alornan alkuperäislajikkeet sekä muutamia kokeilueriä muita lajikkeita. Tämä palsta antaa mahdollisuuden uusille viinikokeiluille.

Lähde: www.fondberg.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...