24.2.2011

Icono Selección Especial

Ihana ICONO! Toistaiseksi yksi kaikkien aikojen suosikkihalpisviineistäni, jos ei lasketa muutamaa jossain juhlissa maistettua hienoa punaviiniä, joiden nimeä ei enää muista ja joiden makua silloinen sosiaalinen tilanne on saattanut parantaa.

Icono on täyteläinen - muttei liian, lämmin - muttei liian, pehmeä juuri sopivasti ja pyöreä oikein ihanasti. Maku täyttää koko suun, mutta lempeästi. En yhdy Alkon kuvaukseen "kirsikkaisuudesta". Sitä viini ei ole mielestäni nähnytkään.

Tälle vuosikerralle (2009?) täydet viisi plussaa, maku ja hinta huomioituna: +++++
Huomaa tämän kirjoituksen lopussa uusittu tilannekatsaus.

Alko: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/480848
Cabernet sauvignon 50 %, tempranillo 40 %, syrah 10 %. Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, mausteinen, lämmin. Vuosikertaa ei kerrota.

Tuottajasta: La Viñan viiniliike perustettiin vuonna 1944. Sen omistaa nykyään vuonna 1975 perustettu osuuskuntien yhteenliittymä Anecoop. La Viña sijaitsee La Font de la Figuerassa 95 km etelään Valenciasta.

Makumuutoksia, 12.1.2012: 

Vuosikerta on selvästi nyt vaihtunut, sillä ihastuttava pyöreä pehmeys on muuttunut hiukan karvaaksi (tanniiniseksi) tässä tammikuun alussa avatussa laatikossa. Vähennän plussia, tienatkoon laatikko sen joskus takaisin. Parempia makumuistoja odotellessa. 

Ja kappas, Alkokin on muuttanut kuvaustaan, ilmeisesti jossain vaiheessa loppuvuodesta 2011: Keskitäyteläinen, tanniininen, kypsän kirsikkainen, mausteinen, lämmin.

Vuonna 2009-2010 (2011) myydyt vuosikerrat: ++++(+) 
Vuonna 2012 myyty vuosikerta: ++

Täällä vielä viimeisimpiä ajatuksiani Iconosta >> Pääsiäisviinit 2012.

4 kommenttia:

 1. Onhan tää yllättävän hyvä kunhan antaa viinille reilusti ilmaa ja nauttii huoneenlämpöisenä. Harvoja viinejä jotka on antaneet lempeästi lempeät huppelit.

  VastaaPoista
 2. Huoneenlämpöisenä tosiaan Icono on parhaimmillaan, kuten suuri osa muistakin (espanjalaisista) punaviineistä. Lempeä kaikin tavoin. Kiva kun pidit.

  VastaaPoista
 3. Hyvä ajatus tehdä tuo vuosikertapäivitys. Rikastaa blogin sisältöä ja muutenkin sopii blogin henkeen.

  Tein tässä v.2012 tammikuussa tämälleen saman havainnon. En vain voinut olla kovin varma asiassa, koska minulla oli vain yksi edeltävä tutustumikerta tähän viiniin - siis elokuulta 2011, ja silloin makuelämys oli ollut minustakin parempi. Vuosikertaa en huomannutkaan tarkistaa, jäin vain vähän ihmettelemään, mutta nyt kun huomasin tämän päivityksesi, niin asia saa luonnollsen selityksen.

  Tässä siis erään anonyymin kuittaus päivytyksellesi. Luottamus makuusi vain lisääntyy.

  Luultavimmin palaan tänne tämän viiniin kohdalle vielä ensivuonnakin.

  -jkb-

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista. :)
  Minäkin pidän Icono-taukoa nyt aikani - seuraavaa vuosikertaa ehkä odotellen, tai ainakin nykyisen kypsymistä.

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...