24.11.2011

Upea Aalto-viini täyttää aistit ja tyhjentää lompakon

Aivan mahtava viini - mutta halpojen viinien blogiin aivan väärää kategoriaa: 38 euron Alvar Aalto -nimikkoviini ei kuitenkaan jätä kylmäksi. Viini on hyvin täyteläinen, suun kaikki makunystyrät nautintoon tuudittava elämys. Hintansa puolesta ei ansaitsisi halpisbloggarin viittä plussaa, mutta ei auta! Oli niin äärettömän hyvää.

Maku ei ole tylsä eikä suinkaan helppo, vaan haastava, voimallinen, monivivahteinen - ihanan tempaava! Tällä kertaa ymmärrän hyvin, mitä Alkon makukuvauksella haetaan: pitkä, roteva... Lue lisää.

Tälle viinille en uskalla ehdottaa ruokia - itse satuin maistamaan intialaistyyppisen kanaruuan kanssa, eikä ollut lainkaan hankala yhdistelmä, toimi kuin unelma. Pienen hätkähdyksen koin, kun vasta maistelun jälkeen googlailin, että mikäpäs viini tässä onkaan kyseessä.

Alvar Aallon nimikkoviiniä tehdään Ribera del Duerossa Espanjassa. Tuotanto pidetään tarkoituksella niin pienenä, että korkeatasoinen viini pysyy himoittuna. Designer-viinin tekijät kunnioittavat Alvar Aaltoa, espanjaksi a alto tarkoittaa korkeammalle, pyrkimystä parempaan viiniin. (Taloussanomat 2003.)

Testaa tai anna lahjaksi. Itse maistelin vuosikertaa 2006. Tätä viiniä jään haikeana muistelemaan.

Plussat: +++++

Alkon kuvaus vuosikerralle 2007 - ilmeisesti 2006 oli jo loppuunmyyty: Erittäin täyteläinen, erittäin tanniininen, karhunvatukkainen, tummakirsikkainen, hennon neilikkainen, tamminen, roteva, lämmin, pitkä. Rypäle Tinto fino.

4 kommenttia:

 1. Hauska kuva, syvyyttä ja terävyyttä! t. Mia

  VastaaPoista
 2. Kiitos, aika rohkea kuva minusta!

  VastaaPoista
 3. Piti kuvaa katsoa vähän tarkemminkin:) En ole muuten tainnut koskaan maistaa noin hintavaa punaviiniä. Samppanjoissa on ollut joskus aika tyyriitä tiloilla maistettuna pienistä laseista, mutta se on vähän eri juttu.

  VastaaPoista
 4. No sanopa muuta Campasimpukka, harvemmin tällaista tosiaan maistelee. Tämä oli lahjaviini, eikä edes lahja minulle, onnekkaan mutkan kautta sen omakseni sain.

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...