Alko.fi |
Tämä hapokkaan kirsikkainen juoma olisi kuitenkin vaatinut enemmän oleilua karahvissa tai lasissa päästäkseen oikein täyteen voimaansa. Uskon, että lievän happamuuden tai kirpeyden takana majailee suuri pyöreä pehmeys - grande morbidezza rotonda! -, joka saattaisi taittaa myös makeutta.
Plussat: +++
Alko kertoo viinistä:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, makean kirsikkainen, hennon rusinainen, kevyen mausteinen. Sangiovese 40%, Montepulciani 40%, Nero D'Avola 20%.
Viinin tuottaja, sisilialainen Barone Montalto on perheyritys, joka ei itse omista lainkaan viinitarhoja. Viiniin käytetyt rypäleet kerätään eri puolilta Italiaa: Sangiovese-rypäleet korjattiin Marchen maakunnasta, Montepulciano-rypäleet Abruzzien maakunnasta ja Nero d’Avola -rypäleet Sisiliasta.
- - -
Sivistyssanakirja, muikea:
- hapan, kirpeä. esim. Muikea maku, haju. Muikeaa piimää.
- vars. kuv. imelä, makea, makeileva. esim. Ovelan muikea ilme. Suu muikeassa hymyssä.
vars. kuv.?
VastaaPoistaJännää jos muikea voi olla hapan ja makea.
Vars. kuv. on sivistyssanakirjassa käytettävä lyhenne, liekö merkitys "varsinaisesti kuvaa" tms.
VastaaPoistaMuikea on mukava sana, monitahoinen. Kuten Papaverokin oli, oikein monitahoinen: halpa JA monimakuinen.