28.10.2011

Herkkä punainen pelastaja: Estola Reserva 2006

Perjantai-ilta kiittää Mustan Pekan Alkon myyjien nostoa; "kiireisen rynnistäjän hyllyyn" oli valittuna tämä kaukainen tuttavuus, suosikkini vuosien takaa, Estola Reserva. Se tarjottiin minulle ja minä tartuin siihen.

Estola on kaikin tavoin sopiva perusluksusviini, alle 8 eurolla ei voisi mitään enempää toivoa. Minulle viinissä maistui paitsi rento perjantai-ilta myös kypsät mansikat. Hiukan makea tämä viini joka tapauksessa oli - tällä kertaa.

Alkon mukaan: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän marjainen, viikunainen, nahkainen, hennon vaniljainen. Rypäleet: Cencibel 75%, Cabernet Sauvignon 25%.

Plussat: ++++


Ihastuttavan viinin kanssa sopivat tänä iltana ihanat sävelet: PJ Harvey – The Devil ja Grow Grow Grow.

Viinin alkuperäalue La Mancha herätteli tuulimyllyjäkin mieleeni. Sen vuoksi vielä Estolaa vanhempi tuttavuus PJ Harveyltä, joka tämän iltani rytmitti, The Wind.

Aikanaan Estola tuli tutuksi vuonna 2001 erään teollista arkkitehtuuria tutkineen tuttavan pääsiäispöydässä, jossa tämä viini herkisti aistit lampaan ja parsan seurassa.

5 kommenttia:

 1. Tuli ajatus, että voisit lisätä viinimaat tunnisteiksi, jos vaan jaksat. Olisi iso ilo tälle satunnaiselle lukijalle joka tällä kertaa on kiinnostunut Chilestä! T. Tuttu :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä ja palautteesta. Voisin jotakin tuollaista askarrellakin, näkevätpähän kaikki Espanjakeskeisyyteni...

  VastaaPoista
 3. Hyvä juttu, minäkin mielelläni etsisin viinejä maittain.

  VastaaPoista
 4. Tämä maajakauma yllätti kyllä itsenikin, vaikka tiesin Espanjan olevan itselleni maistuvin maa...

  Pitää lisätä kokeiluja muutamasta mielenkiintoisesta maasta, kuten Libanon ja Kreikka. Niiden maiden ruokiakin on tässä viime aikoina tullut tehtyä. Meillä kun usein hyvä keittokirja on lähtökohta ruokainspiraatiolle, ja molemmista maista sattuu sellainen olemaan.

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...