21.2.2012

Castillo Murviedro, itäespanjalainen halpishelmi

Oikein perushyvä, perusmaukas, takuumaistuva espanjalainen. Ja syntisen halpa, 6,29 euroa pullo. Todella hintansa väärti. Pelkkä maku antaisi ehkäpä vaatimattomammat plussat, mutta hintakerroin vaikuttaa tässä blogissa tällä kertaa ylöspäin.

Maku on sopivan monipuolinen, jotta viini sopii nautittavaksi vaikkapa vain seurusteluviininä, mutta varmasti se on maistuva myös ruokien kanssa, sen verran voimakkaita makuja ja tanniinisuutta lasista löytyy, vaikka ehkä hiukan vetinen oli vielä tämä uusi vuosikerta 2010. Kannattaa nauttia viini melko lämpimänä, jolloin maku on  pehmoinen ja vaniljaisuus tulvahtaa mukaan makumaailmaan.


Todella osuva arkiviini - Alkokin vinkkaa sen sopivan nykysuomalaiseen arkiruoan, kuten pizzan ja pastan kanssa.

Alko: Keskitäyteläinen, tanniininen, marjainen, mausteinen, vaniljainen. Vuosikerta 2010. Rypäleet: Tempranillo 85%, Bobal 15%.

Plussat: +++

Erikoinen ja Saimalle harvinainen Bobal-rypäle tulee Utiel-Requena -nimiseltä alueelta Itä-Espanjasta. Bobalia käytetään tyypillisesti rose-viineissä. Bobalia pidetään arkisena ja maultaan rustiikkisena edullisten viinien rypäleenä (mot).

Tässä alla Alkosta saatavilla olevat viinit, joissa on käytetty bobal-rypälettä. Tämän listan perusteella bobal kuuluu tosiaan hyvin selvästi vain ja ainoastaan halpiksiin. Näistä muistan maistaneeni muutamaa, ja tässä ryhmässä Castillo Murviedro nousee leikiten kärkeen.

Castillo Murviedro 6,29
El Copero Tinto 6,29
El Tiempo Tinto 6,29
El Tiempo Rosado (rosé) 6,98
Peña Tejo Crianza 6,98

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...