16.8.2011

Nero Salice Salentino Riserva - vaniljainen elämys

Tämä Nero hämmästytti - ja nimenomaan ensisiemaisulta. En odottanut mitään niin… Monimuotoista? Erikoista? Makeantäyteläistä? Vaniljaista? Jotakin erilaista kuin mikään muu kuitenkin. Hätkähdin makua. 

Oivallista. Lämmittävää. 
Sopivaa nauttia Saharan aamujen ja iltojen kera, vaipua dyyneille.

Neljä plussaa oikeasti, hellään arviovalikkoon saisi jopa viisi (etenkin hinta huomioiden).

Plussat: ++++(+)

Alko kertoo vuosikerrasta 2007: Täyteläinen, keskitanniininen, makean kirsikkainen, kevyen vaniljainen, hennon nahkainen. Negroamaro 80%, Malvasia Nera 20%. 

Nero Salice Salentino Riservaa kovasti muistuttava Nero Copertino Riserva on myös tutustumisen arvoinen. 

Viinin kanssa soi.Tuomari Nurmio – 13 naulaa 

Alkuilta Helsingin keskustassa oli synkkä. Kahlasin nilkkojani myöten vedessä matkallani erään esikoiskirjan jälkijulkkareista Kruununhaasta bussipysäkille. Kuva Krunikasta kohti Kaisaniemeä.

7 kommenttia:

 1. Minä tykkään just tuommoisesta säästä!

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkäsin! Koska olin jo menossa kotiin päin. Toiseen suuntaan matkaa olisi voinut totaalinen kastuminen ärsyttää hiukan. Mutta nyt oli hieno hetki.

  VastaaPoista
 3. Haluaisin päästä minulle mieluisiin paikkoihin, kuten vaikka Venetsiaan tai Istanbuliin oikein rumalla ilmalla, mitä pahempi sen parempi! Saisi olla saariolo sielläkin, vielä paremmin kuin auringonpaisteella:))

  Jaa, viiniblogi, no nyt en keksi mitään viiniaiheista sanottavaa, paitsi: meillä alkoi viininostolakko. Ei juomislakko, mutta ostolakko. Voi olla että espanjalaisen pyöränpoljentakisan vuoksi joutuu hieman joustamaan.

  VastaaPoista
 4. Hei muuten, tuli espanjalaisesta poljennasta mieleen, että jos kiinnostaa, niin lue ihmeessä Andalusian karkea suola, kuolaa valuttava romaani & reseptikirja!

  http://www.bookcrossing.com/journal/6113979/

  Ja se Venetsia meillä täällä yhä suunnittelun alla. Tuli vaan mieleen.

  VastaaPoista
 5. On muuten jännää viiniä. Kuin mustikkamehua tuli itellä mieleen.

  VastaaPoista
 6. Mustikkamehua... Hyvä vertaus. Oli makeahkoa, tummaa ja pehmeää, paksua ja täyteläistäkin. Mustikkaista siis, sopii minulle!

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...