29.8.2011

Le Petit Longue-Dog - Muovinen mäyräkoira Ranskasta

Tässäpä haastetta bloggajalle: olemme maistelleet hyviä ja toisenlaisia viinejä jo vuosia, mutta mitään ei ole merkitty muistiin. Korkeistakaan ei irtoa makumuistoja mieleen, mutta ovatpa sentään muistuttamassa menneistä vuosista.

Nykyään useimmissa ostamissani viineissä on jo metallinen kierrekorkki, joten aidon korkin ruuvaaminen ja purkittaminen alkaa olla harvinaista.

Vieressä kuitenkin valikoima korkkeja vuosien varrelta.

Sitten itse viiniin, Le Petit Longue-Dog, jonka valitsin Taiteiden yön (26.8.) hengessä: ranskalaista viiniä muovipullossa! Rypäleistä osa oli tuttuja (Syrah ja Mourvédre), mutta Grenache ei soita kelloja. Viini oli oikein hyvää, täyteläistä ja ehkä epäranskalaistakin.

Muovipullo voisi olla monessa paikassa kätevä valinta. Harmittelin hiukan, että pullon suu oli isompi kuin lasipulloissa, joten kuminen vakuumikorkki ei siihen sopinut - viini oli siis juotava pois pikimmiten!

Alko kertoo viinistä seuraavaa:  Täyteläinen, keskitanniininen, makean marjainen, vaniljainen, mausteinen, lämmin.

Plussat: +++

Viini vei matkalle musiikkiin: Zbigniew Preisner - Les Marionettes.

3 kommenttia:

 1. Minulla tulee korkkeja jotenkin ikävä. Ja muovipullo kauhistuttaa! Vastustan näemmä kaikkea muutosta :)

  Kiva musavinkki. Oonkin aina tykännyt monenlaisesta elokuvamusiikista ja tästä tykkään nyt myös.

  VastaaPoista
 2. Muovipullo? Onko niitä alkossa enemmänkin? Tuliko siitä mitään erityistä makua? Tosin tietty viiniä myydään muovipusseissakin, mikäs ero siinä.. Tuntuu vaan niin "brutaalilta"!

  VastaaPoista
 3. Vipunen: Minäkin ikävöin korkkeja. Onneksi niitä on varastossa. Ja on aina ilo huomata, jos pullossa sattuukin olemaan vanhaa aikaa, eli korkki!

  Vieras: Mietin itsekin muovipulloa melko brutaalina juttuna. Mutta viini maistui hyvältä - ainahan sen voi kaataa hienostellen karahviin. ;)

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...