3.8.2011

Elokuun juonteita - Hardys BIN 343 Cabernet Shiraz


Heinäkuu tuli vietettyä tuttujen ja turvallisten laatikkoviinien maailmassa, mökillä. Raumalla ja Turussa pyörähdettiin, kaunistahan siellä lännessäkin on. Loman loputtua ostin ensimmäisen viinipulloni kuukauteen - ja se olikin oivallinen pikkuostos!

http://yummy.indiedays.com
Hardys BIN 343 Cabernet Shirazin hinta on blogiin sopivasti ihanan edullinen 6,5 euroa (!) ja maku tässä hintaluokassa vallan mainio. Täyteläisenkin viinin ystävälle tämä viini sopi, ja se löytää tiensä keittiööni vielä uudestaankin. Plussat hinta-laatusuhteen mukaan.

Viini oli täyteläisyydestä huolimatta jotenkin kevyehkö, pehmeän hentoinen, lämmin, vaniljainen, muttei suinkaan makea.Väri erityisen tummanpuhuva, kaunis punainen.

Plussat: ++++


Alko: CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ, RUBY CABERNET. Vuosikerta 2010. Keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, yrttinen, kevyen vaniljainen. 4 kommenttia:

 1. Oiskohan tää vuosikerta jotenkin erikoisen hyvää. Yleensä tuo ajatellaan bulkkiviinien sarjaan.

  VastaaPoista
 2. Bulkkiviineissä ei ole mitään pahaa, ainakaan bulkkiviini sinänsä ei tarkoita että viini maistuisi pahalta.

  Koko blogihan käsittelee ns. bulkkiviinejä, ja siinä mittaluokassa 343 oli oikein mainio. Kokeilehan.

  VastaaPoista
 3. On lännessä kaunista, etenkin elokuinen saaristo, miksei samantien vielä syksyisempi Aurajoen rantakin, kun kaikki keltapunaiset lehdet ovat jo siinä maassa rantapenkereillä. Mukavia muistoja.

  Joskus 5 -7 vuotta sitten ensimmäisiä kertoja tätä viiniä maistoin, ja kokemukseni oli aivan sama. Silloin hinta juuri alle 6 eur. Viininä siis Hardys Bin 343.

  Tänään tulin ostaneeksi taas tämän vanhan tutun arkiviiniksi pakkasiltaani lämmittämään. Nyt hinta 6,79. Vuosikerta 2011.

  Aluksi ihmettelin, että onkohan vuosikerroissa jotain eroja, koska ei niin täyteläiseltä vaikuttanut mitä muistin, mutta ei tämä niin täyteläinen kuulukaan olla - ainoastaan sopivan täyteläinen, sopivan hapokas ja vähän mehumainen, mutta jotenkin lihaisakin.

  Edelleen yllättävän hyvä halvaksi viiniksi!

  Toisaalta kuulemma Hardys tekee aina hieman parempaa viiniä mitä hintalapusta voisi odottaa.
  -jkb-

  VastaaPoista
 4. Hei jkb.

  Tässä(kin) viinissä on nyt siis näemmä vuosikerta vaihtunut ja hintakin hiukkasen noussut. Tuolloin kesällä, kun tätä viimeksi maistelin, niin viini tuntui hetkeen hyvin sopivalta. Sydäntalven pakkasilla saattaa olla, että täyteläisempi voisi olla tilanteeseen sopivampi.

  Bin 343 kävi muuten jo kädessäni juuri 2. helmikuuta - ajattelin testata maun uudestaan, mutta päädyin sitten itselleni ihan uuteen viiniin. Siitä juttua hiukan myöhemmin, ihan omana postauksenaan.

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...