1.12.2011

Tamminen Trio (Cabernet Sauvignon - Shiraz - Cabernet Franc, Reserva)

Monipuolinen, tasapainoinen, pitkä, voimakas, tanniininen, täyteläinen. Pienellä malttamisella ja viivyttelyllä lopputulos täydellistyisi. Kuvaus sopii myös seurueeseemme, joka tätä viiniä nautti. Ja kyllä, kuvassa pullo on eräällä työpöydällä - dagen efter.

Lukemieni arvioiden mukaan tämän viinin maku on suurestikin vaihdellut vuosikerrasta riippuen, mutta ainakin tämä vuosikerta 2009 oli aivan mainio, viiniä voisi luulla kalliimmaksikin. Menee kuitenkin juuri minun blogini kategoriaan, joskin sen ylärajaa (10e) hipoen.

Valmistaja Concha y Toro on tuttu monesta muusta viinistään, mm. todella hyvä perusviini Frontera (joka näemmä puuttuu vielä blogistani, vaikka onkin aivan arkituttu), perushyvä halpis Sunrise sekä Cono Sur -viinit ovat tämän firman tuotteita. Trio on peräisin Maipon laakson viinitarhoilta.

Alko kertoo viinistä: Täyteläinen, tanniininen, herukkainen, karhunvatukkainen, runsaan tamminen, lämmin. Rypäleet Cabernet Sauvignon, Shiraz, Cabernet Franc. 9,99 e.

Plussat: +++

Uskokaa tai älkää, mutta viinin kanssa seurueeni lauloi, sanat ulkoa muistaen: Arkihuolesi kaikki heitä. Ja nehän heitettiin. Linkin takana lauluyhtye Rajattoman kaunis tulkinta kappaleesta.

2 kommenttia:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...