11.12.2011

Kevyttä solinaa: Jacob's Creek Grenache Shiraz

Mitähän ihmettä osaisin tästä viinistä sanoa.

Alko osasi sanoa, että se on keskitäyteläinen, keskitanniininen, makean marjainen ja kevyen mausteinen viini. Ja niinhän se onkin, mutta noilla määreillä viini kuin viini on melkoisen tavanomainen, eikö totta.

Tosin makean marjainen on jotakin, mitä ei ihan joka toisessa pullossa tule vastaan, ja mukava pieni makeus tässä viinissä olikin. Muuten tämä Alkon halvin (8,75) Jacob's oli lievä pettymys. Maku muistutti Pinot Noir- rypäleistä, ainakin uusiseelantilaista Montanaa tuli makumuistona tähän verrattua.

Viini oli ehkä hiukan liian kevyt - vaikka maku olikin melko pitkä ja runsas, mutta myös hapan, vaikka marjaisuus oli myös makeaa. Hapan ei ole minua varten.

Eli ehkä maistaja vain oli hankala.
Plussat: ++

Tuottajasta ja tuotteesta kerrotaan: Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimiseen joen uomaan. Jacob's Creek on Australian myydyin ja tunnetuin pullotettu viini. 

Twist to open - mikäli asia ei ole selvä.

4 kommenttia:

 1. Kevyt solina kuulostaa kyllä hyvältä:)

  VastaaPoista
 2. Viini olikin juuri aika hyvää, siten kuin perusviini on.

  VastaaPoista
 3. Tuo kierrekorkkiin painettu ohje on kyllä tavallaan liikuttava, ei siinä sentään neuvottu kaatamaan lasiin ja lasista suuhun?

  VastaaPoista
 4. Minustakin korkki oli söpö! Säästin sen. Pullo sen sijaan on jo päätynyt takaisin Alkoon, joten en voi tarkistaa nautintaohjeita - saattoivat olla hyvinkin tarkat. Ja ehkä minä join väärin ja siksi se ei maistunut valtavan hyvälle! Niinpä tietenkin. Stupid me.

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...