29.12.2011

Makea, makeampi, mukava Raimat Abadia

Makea yllätys joulukuusessa?
Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Crianza (2008), pitkä nimi, pitkä maku. Mukavan makoisa, täyteläinen, koko suun laajuinen perusespanjalainen punaviini. Tuoksu on hiukan maanläheisempi kuin reilusti marjainen maku, joka alkuun on hiukan kitkeränsuloinen. Lasissa lämmettyään makukin muuttuu pehmeämmäksi. Loppujen lopuksi aika mahtavakin maku, joka tunkeutuu nenään asti! Mukava makusteluviini, tarpeeksi helppo suussa pyöriteltäväksi.

Alle 9 euron hintaan nähden oikein hyvä ostos. Ei kuitenkaan lainkaan hellyyttä eikä herkkyyttä, vaan iberialaista härkyyttä ja voimaa. 

Alko kertoo: Täyteläinen, keskitanniininen, marjainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, hennon vaniljainen. 

Plussat : +++

Jälkihuomio: viini oli seuraavana päivänä muuttunut oikein pehmeäksi, ensimmäisen päivän kitkeryys oli tiessään. Harkitsen neljättä plussaa. 

Tämän kanssa soi yllättäen suomalainen rouhea rockmusiikki, Kalle Aholan uutuus, Arto Mellerin runoihin sävelletty Pääkallolipun alla. Tässä levyn avausbiisi, Puukkobulevardilla:
2 kommenttia:

  1. Minkälaisia viinejä meinaat vuoden vaihtumisen aikaan maistella? Täällä on ruokakin päättämättä...

    VastaaPoista
  2. Varmaan nautiskelen noita jouluna kertyneitä (kuva edellisessä postauksessa), ja jokin kuohuviini. Tai ai niin, kaapissa on myös taannoin lahjaksi saatu oikea shamppanja, sekin voisi sopia.

    Me mennään varmaan kyläilemään aattoillaksi, joten erityisempiä menu-suunnitelmia ei (onneksi) tarvita.

    Mukavat joulunjälkeiset sinulle!

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...