24.5.2012

Alkon hylkäämä halpisten halpis, Tapas Tinto


Mökiltä löytyi vanha superhalpisviinipullo - tätähän ei enää edes myydä Alkossa! Uskalsimme kuitenkin maistaa, ja yllättävän hyvää oli - voikohan muutaman vuoden kaapitus tehdä hyvää tällaiselle perusjunttihalpisviinillekin? Ilmeisesti tätä on myyty vielä taannoin reilusti alle kuuden euron hintaan, ja siihen nähden tämä on ihan vallan ok. Sopi hyvin kärähtäneen grillimakkaran kanssa - oi mitä kulinaristista ilotulitusta!

No niin. Kohtalainen viini ja passeli hinta. Harmi ettei tätä enää näkynyt Alkon sivuilla, joten tarkemmat viinin salat jäävät ikuisksi mysteeriksi. Laatikkopakkaus vielä sinnittelee Alkossa (poistumassa) ja siitä vakoilin, että rypäleinä ovat yksi suosikeistani eli tempranillo (85%) sekä halpisviinien rypäle bobal, josta kirjoittelinkin erään espanjalaisen halpishelmen kohdalla.

Halpuus sai utealiaaksi ja kurkistin Alkon valikoimaa sillä silmällä: tarjolla on enää kaksi alle kuuden euron viinipulloa, espanjalaiset Don Hugo ja Don Opas, molemmat 5,99. Kaukana ovat 5,50 euron viinipulloajat.

Carpe vinum!

2 kommenttia:

  1. Tuon viinin eittämätön etu on varmaan ollut se, että nimen osaa sanoa, vaikkei kielipäätä huimais:)

    VastaaPoista
  2. No kyllä! :D Olikohan tätä jo palvelualkon aikoihin. Silloin kun myyjiltä piti vielä pyytää pullot tiskiltä, niin mahtoi mennä joillain raskalaisilla huonosti.

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...