10.2.2013

Proeza, tylsä uutuusviini PortugalistaEi tämä nyt nappaa. (Edulliset) portugalilaiset punaviinit tuppaavat liian usein olemaan juuri tätä: karvaanhapan, marjainen ja epätasainen - mutta toisaalta ei saa unohtaa, että Portugalista tulee myös oikein mainioita (myös niitä edullisia) punaisia ja vihreitä viinejä. Niistä lisää hiukan alempana.

Proeza oli jokatapauksessa tylsä, kevyen hapokas, mutta kuitenkin onneksi sentään jossain määrin mausteinen ja jopa runsas - toisaalta, onko hyvä jos maku, josta et juurikaan pidä, on runsas? Yli yhdeksän euron hintaansakin nähden tämä viini oli karvas pettymys - vaikka nimi Proeza tarkoittaa peräti urotyötä.

Tartu sen sijaan mieluusti näihin oiviin punaisiin portugalilaisiin: 
Ihana vieras Portugalista: Quinta das Setencostas
Quinta da Espiga - maukas portugalilaishalpis
Ihastuttavan helppo Fonte do Beco
...tai melkein mihin tahansa tässäkin blogissa esiteltyyn vinho verdeen, niin saat valloittavan makuelämyksen.

Alko: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman marjainen, kirsikkainen, kevyen mausteinen, hennon kukkainen. Mehevä & hilloinen.
Rypäleet: Touriga Nacional 40%, Alfrocheiro 30%, Jaen 30%.
Vuosikerta 2010. 9,05 e.

Havainto.
Touriga Nacional -rypäle esiintyy kaikissa niissä portugalilaisviineissä, joista en ole välittänyt. Myös oikein mainiossa Quinta da Espigassa ko. rypälettä on, mutta - tarkistin - vain 10%.

4 kommenttia:

 1. Meinasin nyt lauantaina ostaa tätä mutta näköjään oli hyvä että jätin hyllyyn. Sen sijaan ostin Terra Boa:a, sekin Portugalista, alle kympin ja mä pidin siitä todella paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, kiva kuulla Terra Boasta kehuva kommentti - olen itse (jostain syystä) hypännyt Terra Boan yli Alkossa. Ensi kerralla varmaan pysähdyn sen kohdalle!

   Poista
 2. Laitoin tunnustussuosittelua tuonne meille, pakko ei ole jatkaa haastetta jos ei siltä tunnu! :) http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2013/02/call-off-search-ja-muita-tunnustuksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hauskaa, kiitos! Katsotaan mitä minä saan aikaiseksi. :)

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...