16.2.2013

Bollywine! Intialainen Sula Red Zinfandel

Tämä on varmaan hämmentänyt monia, ja moni on varmaankin tarttunut pulloon samasta syystä kuin Saima: Sula-viini tulee Intiasta.

Pidin tästä viinistä oikein sopivissa määrin. Väriltään tummanpuhuva, yllättävänkin syvä, tuoksultan kepeänleppeä. Kokonaisuutena Sula oli zinfandelmaisen helppo (vrt. Helppo ja huomaamaton Gallo Family Vineyards Zinfandel): mukavan mehevä, kepeätanniininen, leppoisa ja yllättäen melko makean vadelmainen. Varmasti yksinkertaisuudessaan kaikkien mieleen esim. illanistujaisissa - jopa vetonaulaksi sopiva: intialainen viini, voitteko kuvitella, tuskin olette maistaneet...

Huomattavan paljon parempaa kunnolla viilennettynä kuin huoneenlämpöisenä.

Tuottaja ei liikoja viineistään kerro, joten kannattaa kokeilla itse!


Korkki täydensi Sulan Bollymeiningin.

Alko: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän marjainen, mansikkainen, hennon savuinen. Mehevä & hilloinen. Vuosikerta 2011. Rypäleet: Zinfandel 100%. 10,99 e.

Pikaista taustatietoa: Stanfordin yliopistossa opiskellut insinööri Rajeev Samant alkoi vuonna 1993 tutkia mahdollisuuksia viinintuotantoon Nashikissa, ja vuonna 1997 hän istutti ensimmäiset köynnökset perhetilalleen Kalifornialaisen viinintekijän Kerry Damskeyn kanssa. Ensimmäiset viinit saatiin vuonna 2000, ja sittemmin viiniliike on kasvanut nopeasti.Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...