13.9.2012

Luomusti mehevä Monastrell Shiraz: El Tesoro


Pitkästä aikaa luomu-kategoriaan täydennystä, ja kohtuullisella tyylillä! Ehkä kolmas makuplussa vahvistui paikoilleen juuri luomun ansiosta, viini sinänsä oli vain tavallista espanjalaisen maukasta keskitasoa. Haastava, kuiva, mehevä.

Olen nyt tykästynyt Monastrell-rypäleeseen. Alkusyksyn ihastus oli pikantti Piqueras Syrah Monastrell, ja tämänkertainen Monastrell Shiraz ilahduttaa myös jossain määrin makuaistiani. Hämmennys tosin syntyy nimen kohdalla, shiraz kun on uuden maailman tapa kirjoittaa syrah. Tämä kuitenkin on vallan vanhan maailman viiniä.

Monastrell-rypäle muuten tunnetaan eteläisessä Rhônessa nimellä Mourvèdre.

Luomuviini el Tesoro on tuhdin täyteläinen ja mukavan vaativa viini - maku on hapahko (melko reilustikin tanniininen mielestäni) mutta hetken makustelun ja lasissa/karahvissa odottelun jälkeen maku muuttuu luumuisen hilloiseksi, jopa makeahkoksi, vaikka viini on kyllä hyvin kuiva punaviini (hyvä ja haastava). Alkon makukuvauksen mausteisuus on huomattava, jopa voimakas.

Hapokkuus ja mausteisiin johdattelevat ajattelemaan, että El Tesoro sopinee paremmin robustin ruuan kera kuin yksinäsille lasillisille.

Alko: Täyteläinen, keskitanniininen, mustikkainen, luumuinen, mausteinen.
Mehevä & hilloinen.
Monastrell 75%, Syrah/Shiraz 25%.
Luomuksi kovin edullinen: 7,48 e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...