31.8.2012

Roseeta Portugalista: mansikkainen ja notkea Nobilis

Tim tim! (Hölökyn kölökyn portugaliksi.)Mansikkaa mansikasta pitävälle. Valitsemalla valitsin kuivaa roseviiniä Portugalista, ja tämä oli kyllä hienoinen pettymys - vaikka hyvää onkin! Odotin jostakin syystä sellaista Casal Garcia Rosesta tuttua pirkahtelevuutta ja raikasta hapokkuutta. Jätin sen pullon hyllyyn, koska ajattelin nimenomaan testata kuivempaa roseta - mutta siis Casal Garcia Rose veti nyt pidemmän korren. Se nyt olikin vinho verde -roseviini, sitä on tavallisen rosen vaikea minun makupaletissani voittaa.

Nobilis on yllättävän punaista ja hyvinkin masikkaista. Happoja on mukavasti, siten ettei viini sentään maistu Ekströmsin sekamehulta.

Alko kertoo vielä vuosikerrasta 2010: Kuiva, keskihapokas, vadelmainen, mansikkainen, hennon mineraalinen. Rypäleet: Baga 70%, Tinta Roriz 30%. Itse maistoin vuosikertaa 2011.

Viinintuottaja Sogrape Vinhos de Portugal on perustettu vuonna 1942. Se on edelleen Guedesin perheen omistama yritys, jonka tuottama Mateus Rosé on yksi maailman eniten myydyistä viineistä. Mateusta mietin hetken ostaa, mutta jätin sen Nobilista makeampana hyllyyn. Toistaiseksi.

Viinin kaveriksi klassista fadoa, Cristina Branco:


2 kommenttia:

  1. Miksihän luin, että "mansikkainen ja nihkeä"? Voisikohan joku viini olla nihkeä? Sinulle on Campasimpukassa "pieni ja täysin vapaaehtoinen" haaste! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomioimisesta Campa, katson miten suhtaudun tämän syyskiireeni keskellä! :)

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...