14.9.2012

Penfolds Koonunga Hill - Hilloa Downunder

Ensimmäinen julkaisu 25.8.2011

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet (2009) oli mausteisen tuhtia, melkein kuin tummaa hilloa. Maku on voimallinen, huumaavakin. Vei mennessään kokonaisvaltaisesti (maku, tuntuma, väri). Viinissä oli hyvin erikoinen, lievästi kirpeään viittaava häivähdys, ja se lienee Alkon makukuvauksen mukainen eukalyptus. Mielenkiintoinen.

Tämä 13 euron viini melkein menee halvat viinit -kategorian ulkopuolelle, mutta menköön. Oli oikein hyvä ja hintaansakin nähden mainio. Viini maistui keltaisen, kermaisen kanapastan kanssa.

Plussat: ++++


Vuosikerta 2010. Maisteltu 14.9.2012.

Tämä on edelleen oivallinen viini. Oma makumieltymykseni on ehkä kehittynyt juuri tämän viinin suuntaan viimeisen vuoden aikana; Koonunga Hill kun on ihastuttavan haastava. Viini on muhkean täyteläinen ja hyvin tanniininen, mutta tasapainottuu karahvissa melko nopeasti. Mausteisuus ei ole kirpeää eikä päällekäyvää, vaan lempeää. Tammisuus tuo ryhtiä, voimaa, luonnetta tähän viiniin.

Alko sanoo vuosikerrasta 2010: Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkahilloinen, mausteinen, eukalyptuksinen, tamminen. Mehevä & hilloinen.


2 kommenttia:

  1. Hei, kiitos arviosta! Tästä viinistä oli monenlaista arviota netissä, monet kiittäviä. Sinun arviosi olio persoonnallinen, kiitos siitä. Yksi lempiviineistäni kyseessä.

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...