16.5.2013

Mehevä Montepasso Rosso Conero

Montepasso Rosso Conero on mehevän ja kypsän hedelmäinen, silti helppo ja kenties turhankin tasainen punaviini Italiasta. Italian ja mehevien viinien ystävän varma valinta.

Viini on kohtuuhintainen, mutta ei kuitenkaan huippuhalpis tasoonsa nähden. Maku pyörii minun nystyröissäni kolmen ja neljän plussan välillä.

Puolet Montepasso Rosso Coneron rypäleistä kävi viiniksi perinteisellä menetelmällä. Neljäsosan rypäleistä annettiin kuivua ennen viinikäymistä. Loput rypäleistä kävivät toiseen kertaan kuivattujen rypäleiden kanssa appassimento-menetelmän tapaan siis.

Italialainen Appassimento Vivaldi on oivallinen esimerkki appassimento-menetelmällä valmistetusta viinistä, ja siitä lämmin suositukseni.

Appassimento-menetelmän juju on, että kuivatuksen kautta rypäleiden vesi haihtuu, ja siten viinin aromeihin syntyy enemmän intensiivisyyttä sekä makeutta - usein myös alkoholipitoisuus on korkeahko. Myös Montepasso Rosso Coneron makupaletissa risteilivät suloinen makeus ja toisaalta selkeä alkoholipitoisuus (13,5 t-%).

Alko: Täyteläinen, keskitanniininen, makean karpaloinen, kypsän kirsikkainen, mausteinen, vaniljainen. Mehevä & hilloinen. Rypäleet:  Montepulciano 85 %, Sangiovese 15 %. Vuosikerta 2010. 8,81 euroa.

Terre Cortesi Moncaro on viiniliike, jonka omistaa 1 100 osuuskunnan jäsentä. Osuuskunta sai alkunsa vuonna 1964. Nykyään viinitaloja on kolme.

Plussat: +++(+)

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...