10.5.2013

Sopusuhtainen luomuskumppa Parés Baltà Brut 'b'Oikein sopusuhtainen ja sopuhintainen luomukuohuviini Espanjasta - tähän voi tarttua toistekin. Ja tartuinkin, tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen maistelukerta. Mieleenjäävä tämä ei kyllä ole, tuoksu on hentoinen, maku sen sijaan kohtuullisen napsakka ja sitruunainen. Sopi erinomaisesti kunnon ruuan keralle.

Maku, hinta, luomuus yhdistellen tanakka kolme plussaa +++ Kokonaisuus on miedohko ja hiukan ponneton, hinta snadisti yläkanttiin, mutta luomuhan nyt aina maksaa vähän ekstraa. Pieni lisäplussa siitäkin, että viinitalo Parés Baltà on perheomisteinen. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Suurin osa Parés Baltàn tuotannosta onkin nykyisin luomutuotantoa.

Alko: Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, hennon yrttinen, kevyen mineraalinen, miedosti paahteinen. Rypäleet: Parellada 68%, Macabeu 21%, Xalell.lo 11%. Hita 9,88 euroa, luomu.

Rypäleet ovat kasvaneet Penedèsin laatuviinialueella kolmella eri luomutarhalla, joiden viiniköynnösten keski-ikä on 36 vuotta.

Parés Baltà on perheomisteinen viinitalo, jonka historia alkoi jo 1790-luvulla. Talolla on nyt 175 hehtaaria viinitarhoja viidellä eri tilalla, joita kaikkia viljellään luonnonmukaisin menetelmin. Kaikki viineihin käytetty raaka-aine saadaan omista tarhoista. Vuosituotanto on noin 750 000 pulloa viiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...