18.11.2011

Uuden sadon maistelua: Art's Beaujolais Nouveau

Marraskuun kolmas torstai kuulemma yhdistää viininharrastajat kautta maailman: on aika juhlia viinisadon valmistumista sadon esikoisviinillä, Beaujolais Nouveaulla. Tänä vuonna pääsin itsekin nouveailun ytimeen ja kannoin juuri oikeana torstaina kotiini Art's-pullon, joka on varsin vekkuli ulkoasultaankin, ja muovipullo sopii hyvin tähän kepeään ja leikkisään viiniin.

Alko tarjosi tänä vuonna kaksi Beaujolais Nouveau -viiniä, joista päädyin testaamaan blogini hengessä halvemman. Alkon mukaan Art's on kevyt, vähätanniininen, vadelmainen, kypsän punaherukkainen, hennon mausteinen. Aluksi hätkähdin mehumaisen marjaisaa olemusta, kun viinin värikin oli kepeän läpikuultava, mutta hetken lasissa seisottelun jälkeen viini maistuikin yllättävän pehmeälle, makeutta oli runsaahkosti.

Ei tämä kuitenkaan millään tavoin suosikiksi nouse, mutta oli positiivinen kokemus, jopa elämys, olla mukana tällaisessa maailmanlaajuisessa viinileikissä! Kiitos siis tästä vinkistä Campasimpukka. Ehkä mekin teemme tästä tradition.

Plussat: ++
Pullossa on kubistisen taidesuuntauksen inspiroima etiketti, jossa kuvataan viinin, erityisesti beaujolais nouveaun, nautintoja, kuten Alko meille kertoo. Etiketti olikin niin hauska, että päätin vaihteen vuoksi kaivaa esiin kunnon kameran, yleensä kun blogini kuvat on otettu kännykän huonolaatuisella kameralla. Kirjoittaja kuitenkin mokasi kuvien kanssa, kameran piuha on kateissa, joten tyytyminen oli aluksi jälleen kerran kännykkäkameran laatuun - laaduttomuuteen. Sain kuitenkin lopulta viinin ilotkin esiin.

Un toast au vin nouveau! 


>> Vuoden 2012 Beaujolais Nouveau 

2 kommenttia:

  1. Ennen kaikkea tämä on kiva juttu marraskuiseen pimeyteen:)

    VastaaPoista
  2. No kyllä, ja voin kuvitella, että jos tästä traditio tulee, niin päivää oikein odottelee. Viini oli hauska, ja tämä koko kokonaisuus! :)

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...