29.4.2011

Kevyt kesäklassikko Casal Garcia (2010)

Loistava vihreä valkoviini (vinho verde), ihanan pirskahteleva ja melko kuiva, vaikka puolikuivaksi väittävät. Maut hyvin hennot. Sopii sellaisenaan nautittavaksi etenkin aurinkoiseen päivään, mutta maistui hyvältä myös elokuvaillan aikana. 

Kuuluu suosikkeihini jo vuosien takaa, ostan monasti uudestaan! Saisi oitis viidennen plussan jos olisi kunnolla kuiva eikä vain puoliksi.

Plussat: ++++

Alko kertoo: Puolikuiva, hapokas, pirskahteleva, vihreän omenainen, hennon kukkainen. Rypäleet portugalilaisia outouksia: Loureiri, trajadura, pedernã, azal.

Wikipedia: Vihreä viini (port. vinho verde) on vain Luoteis-Portugalissa valmistettava viinityyppi. Jo 1100-luvulla viinistä tuli tärkeä alueen vientituote, ja se oli ensimmäinen Euroopan markkinoille myyty portugalilainen viini.  

Vihreät viinit ovat maultaan kevyitä, pehmeän happoisia ja usein hieman poreilevia, väriltään hieman keltaiseen tai vihreään vivahtavia. Ne nautitaan nuorina, yleensä noin vuoden ikäisinä ja tarjoillaan erittäin kylminä. Alkoholipitoisuus on alhaisempi kuin viinien yleisesti. 

Nimensä vihreä viini on saanut siitä, että rypäleet poimitaan hieman raakoina. Portugalinkielinen nimi, vinho verde, tarkoittaakin suomeksi sekä vihreää että raakaa viiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...