30.11.2012

Juureva espanjalainen La Garnacha Salvaje del Moncayo


Alkon syksyn 2012 uutuusviineihin kuuluu tämä espanjalainen, etiketin puolesta lähes huomiota herättävän tyylikäs Garnacha; koko nimeltään La Garnacha Salvaje del Moncayo - pitkä nimi, kuten espanjalaisilla yleensäkin. Oikein miellyttävä, muheva ja jotenkin etikettinsä oloinen, juureva ja maanläheinen viini. Yksinkertainenkin. Viini ei ollut ihan helppo hulautettava, vaikka tanniinisuus olikin kepeä. Maussa oli haastavaa monimuotoisuutta marjaisuudesta mausteisuuteen. Juoma selvästi lempeytyi lasissa odottelusta - parasta se oli oltuaan karahvissa jopa 2-3 tuntia.

Tuoksu on voimakas, kuten makukin: hilloinen, marjainen, savuinen. Kaipaa rinnalleen hyvää ja tuimaa purtavaa, jopa tulista tapastuntumaa.

Alko: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, hennon lakritsinen, kevyen tamminen, lämmin. Mehevä & hilloinen. Rypäleenä Garnacha. Vuosikerta nuori 2011. Hinta kohtuullinen 9,48 euroa. Alkon mukaan alkoholia on 13,5% Vol, tuottajan mukaan peräti 14% Vol.

Viini on pakattu ympäristöystävällisiin kevyisiin lasipulloihin.

Rypäleet kasvavat 30 hehtaarin alalla Ribera del Queilesin viinialueella Navarrassa. Köynnökset ovat  40–80-vuotiaita. Toisaalla kerrottiin, että viini on valmistettu alueen muinaisista "villeistä" viiniköynnöksen hedelmistä. Tuottaja onkin ottanut asiakseen toimia unohdetun Garnachan lähettiläänä ja huomauttaa että parasta mitä Garnachalle voisi tapahtua, olisi että viininystävät löytäisivät sen uudelleen.

>> Valmistajan tietoa viinistä englanniksi

Maku: ++++
Maku + hinta: +++

Marraskuusta kohti joulukuuta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...