7.6.2011

Tunnelmapalaksi: Savia Viva Familia Tempranillo (luomu)

No nyt löytyi 100% tempranillo vuosikertaa 2009, josta pidän hyvin, hyvin paljon! Ihanan täyteläinen - muttei liian. Maku oli kevyesti mausteinen ja hyvin lämmin, pyöreä ja pehmeä. Savia viva tarkoittaa elämän mahlaa.

Viini maistui hyvältä jo heti pullon avaamisen jälkeen, mutta hetken lasissa oltuaan ja lämmettyään mausteiset maut oikein tulvahtivat esiin.

Lisäksi tämä oli "lähituotettu" (eli espanjalainen) luomuviini, mikä lämmitää mieltä.
 

Alkon sanat:
ESPANJA, Katalonia. Vuosikerta 2009: Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kevyen luumuinen, mausteinen, hennon nahkainen. 7,99 euroa.


Penèdesin viinialue sijaitsee Koillis-Espanjassa Barcelonan kaupungin lähistöllä. Välimeri leudontaa ilmastoa. Viini kypsyi kuuden kuukauden ajan käytetyissä ranskalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä. Kuusi kuukautta pulloissa ennen myyntiinlaskua. 


Parés Baltà on perheomisteinen viinitalo, jonka historia alkoi jo 1790-luvulla. Talolla on nyt 174 hehtaaria viinitarhoja viidellä eri tilalla, joita kaikkia viljellään luonnonmukaisin menetelmin.

Huom.  
Vuoden 2012 alusta Alkossa ollut myynnissä vuosikerta 2010, joka onkin keskitäyteläinen. Myös kuvaus vuosikerrasta on muuttunut: Keskitäyteläinen, tanniininen, kypsän kirsikkainen, mausteinen, nahkainen, puinen. En ole maistanut uutta vuosikertaa, mutta sanallinen kuvaus antaa odottaa hiukan raisumpia makuja, mutta ei yhtä suurta täyteläisyyttä.

26.2.2012
Vuosikerta 2010 on nyt maistettu - se on tosiaan tanniinisempi kuin edeltäjänsä, samoin makeampi. Muuten elämän mahla kyllä maistui hyvältä edelleen. Maut olivat voimakkaita ja monipuolisia. Uusi vuosikerta on ehkä hiukan haastavampi kuin edellinen, mutta sehän saattaa muodostua vain positiiviseksi asiaksi. Tai sitten tämäkin pehemenee ajan saatossa. Joka tapauksessa Savia Vivaa uskaltaa yhä suositella.

Vuosikerta 2009: +++++
Vuosikerta 2010: ++++

3 kommenttia:

  1. Minäkin olen viime aikoina valinnut useampia luomuviinejä, joitakin italialaisia etenkin, mutta ne jäivät Italia-viikoilla työkiireiden vuoksi avaamatta. Mukavaa, että luomua tulee yhä enemmän viineihinkin.

    VastaaPoista
  2. Tätä on nyt tullut maisteltua useammankin kerran, ja Savia Viva ei petä! Todella hyvä viini, ehkä tosiaan hiukan luumunkin makua, pehmeästi kypsän luumun.

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...