19.1.2012

Sá de Baixo - ei kaikki ole kultaa mikä...

...tulee Portugalista, vaikka tulisi Douron laaksosta. Vaikka olenkin viimeisimpiä portugalilaisviinejä täällä hehkuttanut, niin nyt osui kohdalle keskivertoviini, jopa hiukan litkuinen juoma. Rypäleet olivat ihan uusia Saimalle, aiemmissa portugalilaisissa taisinkin ihastua juuri muutamaan tiettyyn lajikkeeseen, kuten Castelão, Camarate ja Tinta Miuda.

Sá de Baixo oli hyvin mietoa makuuni, eikä värikään ollut kovin vaikuttava. Sen sijaan tuoksu oli ihana ja lupasi paljon. Maku oli sen jälkeen ehkä suoranainen pettymys. Viini voisi olla helppo ja monelle maistuva, mutta kuitenkin pieni kitkeryys karkoitti ainakin minut.

Plussat: ++(+)

Dourojoen terassien viinitarhoja.

Alko kertoo viinistä ja rypäleistä: Tinta Roriz (40%), Touriga Nacional (20%), Touriga Franca (20%), Tinta Barroca (20%). Vuosikerta 2008. Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän marjainen, hennon nahkainen, kevyen setrinen, mausteinen. 8,87 e.

Sá de Baixon 22 hehtaarin tila Douron laaksossa Baixo-Corgon ala-alueella. Tarhat terasseilla, maaperä sekoitus kalkkikiveä ja liusketta sekä osin graniittia. Atlantti viilentää ja kosteuttaa ilmastoa.


2 kommenttia:

  1. Upea tuo kuva, tuolla voisi mieluusti vaellella!

    VastaaPoista
  2. Mieli tekee tosiaan päästä Portugaliin - ihan jo kyllä hyvien viinien perusteella, mutta myös maisemien; jyrkkäkallioinen Atlantin rannikko on ilmeisesti aikamoinen elämys...

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...