20.12.2011

Tuhti Don Camillo Sangiovese

Keittiössä moderni meininki.
Hesarin toimittajien viiniraadin suosikki, tuhti, tumma ja turvallinen Don Camillo (kenties mutta ehkäpä ei kuitenkaan sama joka suomeksi Isä Camillonakin tunnetaan). Oikein hyvä viini, eli hyvän vinkin sain täältä blogin kommenteista! Hinnaltaan viini hipoo halpuuskategoriaan ylärajaa: 9,99 eurolla saat Isä Camillon Alkosta kotiisi.

Saimalle viini maistui tuhtina, täyteläisenä, onneksi hiukan pehmeänä - ja hitusen makeahkokin tämä viini oli. Maku oli voimakas ja maanläheinen, jopa niin, ettei tätä viiniä lipitellä kuten helppoja (ja silti niin ihastuttavia) portugalilaisia, vaan vain harkiten; less is more. Maku oli niin voimakas ja pitkä.

P.S. Myös siis taannoin bloggaamani Allora Negroamaro oli menestynyt hyvin Hesarin toimittajien makutestissä, sehän menestyi myös minun henkilökohtaisessa testailussani neljän plussan verran.

Alko kertoo: Täyteläinen, tanniininen, tummakirsikkainen, karpaloinen, makean mausteinen, hennon tamminen. Sangiovese, Cabernet Sauvignon. 2010. (HS testaili vuosikertaa 2008, onkohan se ollut vielä tätäkin parempi?)

Plussat? ++++
Don Camillokin ottaa kuppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...