8.3.2013

For the strongest: Kung Fu Girl Riesling

Ensimmäinen julkaisu 4.2.2013

Johan tätä oli minunkin pakko maistaa. Moniaalla kehuttu ja kohuttu, etiketin vuoksi usean kerran skippaamani Kung Fu Girl Riesling oli kyllä 15 euron väärtti! Eli suosittelen lämpimästi viileästi - kyllä, rutikuivien viinien rakastaja suosittelee puolikuivaa valkoviiniä.

Kuten nimi ja etikettikin kertoo, tämä viini sopii erinomaisesti aasialaisen keittiön herkuille. Itsekin maistelin sitä tulisen ruuan kaverina, ja kyllä kelpasi. Kung Fu Girl on voimakkaan hapokas, valkoviiniksi mukavan maanläheinen ja yksinkertaisen makuinen; maussa hieman ehkä persikkaa, kenties limeä. Ehkä hunajaakin. Kaikkiaan hieno, raikas ja asiallinen.

Edes epähalpamainen hinta ei tiputa tätä viiden plussan luokasta. Huippuhalpis tämä sen sijaan ei ole - ikävä kyllä. Tämä kyllä innostaa kokeilemaan muitakin uusia jenkkiviinejä, ovat usein olleet helppoja ja pliisuja, mutta jos osaisin suunnistaa jatkossa kohti luonteikkuutta.

Plussat: ++++(+)

Tuottaja itse kuvailee seuraavasti: Super Kung Fu Girl! More depth and complexity than ever. Apricot, kumquat, nectarine and lime leaves. A great mid-palate intensity with a long, long minerally finish. Tsekkaa viinituottaja Charles Smiths Winesin muutkin viini(pullojen etiketi)t, vähintäänkin silmänruokaa.

Alko
Puolikuiva, erittäin hapokas, makean limettinen, päärynäinen, kevyen hunajameloninen, mineraalinen. Pirteä & hedelmäinen. Riesling 100%. Vuosikerta 2011. 14,99 e.

Rypäleet kasvoivat Evergreen-tarhalla Columbian viinialueella Washingtonin osavaltiossa.


Toinen maistelu 8.3.2013

Ei voi muuta kuin ylistää - Kung Fu Girl Riesling suorastaan avautui ja täydellistyi kookosmaitopohjaisen kanakeiton kanssa. Yksinkertaisen herkullinen keitto ja yksinkertaisen oivallinen viini.

Tulinen kookoskanakeitto syntyi näistä aineksista:

300 g broilerin filesuikaleita
pari pientä punasipulia
pari-kolme punaista chiliä
valkosipulin kynsi
purkki kookosmaitoa/kookoskermaa (maun mukaan)
2 tl kuivattua sitruunaruohoa
(jota liotettiin liemessä teesiivisässä keiton kypsymisen ajan)
puolikkaan sitruunan mehu
korianteria tai thai-basilikaa silputtuna
(1 tl thaimaalaista kalakastiketta)
suolaa
vettä

P.S. Kung Fu Girl on perin juurin paikallaan juuri naistenpäivänä!


10 kommenttia:

  1. Hyvä jenkki-riesling on myös columbia wineryn small lot riesling.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas vinkistä! Nyt kirjoitan tämän muistiin, niin ei unohdu.

      Poista
  2. Kerrankin viini josta osaan kanssa sanoa jotain: tykkään!

    VastaaPoista
  3. Hei, tämä on minunkin hyvä tietää.

    Erityismaininta kookosmaitopohjaisen kanakeiton respetistä!Sellainen olikin ollut mielessäni etsiä. Kokeilen tuota vielä - ehkä piankin.
    -PJR-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ollut tosiaan jotenkin hauska viini, pullo saa aina hymyilemään ja maku antaa uutta joka maistelukerralla - aina ruuasta tai seurasta (!) riippuen. Monipuolinen kokemus.

      Poista
  4. Kävin Alkossa pääsiäiselle viinejä ja mietin, mitä ostaisin pekingin ankalle, jota meinaan tehdä. Näin sitten tämän viinin hyllyssä ja muistin sinut ja ostaa päräytin pullon:) Saa nähdä miten passaa. Mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, ihana ruokaidea! Joskaan en itse uskaltaisi ryhtyä moiseen, pysyn turvallisesti lampaanpaistissa jnejne.

      Tämä viini sopii varmasti ankankin kera (koska molemmat ovat niin hyviä joka tapauksessa!). Äkkiseltään ajattelisin, että ankalle sopisi myös joku hapokas punaviini, mutta varmasti riesling-valkkari on hyvä osuma. Kerro sitten täydensivätkö maut toisiaan.

      Poista
    2. Kävin eilen vielä Alkossa ja kysyin myyjältä neuvoa, mitä viiniä ostaisin pekingin ankkaa varten ja hän heti suositti tätä :D Joten sen on paras olla sitten sopiva. Vähän jännittää koko ankkahomma, tänään otan linnut sulamaan, huomenna kalttaus ja riiputus ja lauantaina paisto. Piti päivällä siirtää suunnitelmia, en halua yksinäni olla ripustelemassa ankkoja kattoon ja puolisko on vielä ensi iltayön töissä.

      Poista
    3. No hienoa! Toivottavasti ateria oli kokonaisuudessan maistuva. :)

      Poista



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...