27.7.2012

Hapokkuuden ylistys: Angel Cove Marlborough Sauvignon Blanc

Vihertävän keltainen, pirteä ja melkoisen hapan ns. yleisviini sopi vähintäänkin jo nimensä puolesta mökkisaaren maisemiin.

Hapokkuus ja voimakas luonteikkuus olivat tämän viinin parasta antia. Samat ominaisuudet kuitenkin myös vesittivät nautinnon, sillä viiniä nautittiin väärissä olosuhteissa.

Uskoakseni tämä hyvin kuiva ja melko klassinen valkoviini sopii kaikelle kevyelle ruualle aika mukavasti, mutta sellaisenaan kesäpäivän ratoksi viini ei oikein ollut omiaan. Viini kun oli hyvin kuiva ja hyvin hapan, lisäksi  sen voimakas jälkimaku suorastaan kaipaili ruokaisaa salaattia tai jotakin muuta vihertävää ruokaa seurakseen.

Myöhemmin pähkinäisen kanasalaatin keralla maisteltuna viini oli oikein hyvä - tosin aromit lähes hukkuivat salaatin makuihin.

Maku: +++
Hinnakkuus huomioiden plussat jäävät kahteen. ++

Alko: Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, herukkainen, yrttinen, hennon mineraalinen. Sauvignon Blanc 100%. 19,89 euroa / 1,5 litr.

Rypäleet kasvoivat usealla tarhalla Marlborough'n viinialueella Uuden-Seelannin Eteläsaaren pohjoisosassa.

Sauvignon Blanc on Ranskan Bordeaux'n ja Loiren perinteinen, klassinen rypäle. Uuden-Seelannin eteläisellä saarella sijaitseva Marlborough’n viinialue on kuitenkin viime vuosina noussut tasavertaiseksi kilpailijaksi Loirenlle.

Marlborough’ssa tuotetut sauvignon blancit maistuvat eloisan hedelmäisiltä. Viinien hedelmäisyyden ja hapokkuuden välillä vallitsee luonnollinen tasapaino. Niiden raikkaus on kielellä aistittavissa, ja jälkimaku on nautittavan pitkä. >> Lisää

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis viinilaatikkokuva:) Kiva, kun et pitänyt liian pitkää bloggaustaukoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos - en malttanut olla pidempään poissa. Ja on tullut muutama juttu mietittyä varastoon, niin eiköhän tule nyt viikon verran liiankin kanssa näitä juttuja.

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...