7.5.2012

Semi moka semi seco! Kohtuullinen Marqués de Monistrol -cava

Jo nyt on kumma. Selvästikään puolisoni kohtaloni ei ymmärrä, että kuohuviinin täytyy olla kuivaa! Tai mieluusti vaikka erittäin kuivaa. Jälleen iltaani sulostuttamaan oli ilmestynyt kuohuviinipullo, ja ajattelinpa poksauttaa sen tällä kertaa Ranskan uudelle presidentille ja jännittävälle vaali-illalle.


Puolikuivuuden tuottaman pienen pettymyksen kirvahduksen jälkeen tämä Marqués de Monistrol Selección Especial Semi Seco kuitenkin osoittautui aivan lasiinmeneväksi kuohuviiniksi. Sama markiisi valmistaa myös kuivaa cavaa, jota Alko tarjoaa alle yhdenksän euron hintaan. Sitä voisikin kokeilla ensi kerralla.

Cava-kuohuvat ovat yleensä kovastikin makuuni. Ja tietoisku: Cava on samppanjamenetelmällä valmistettu espanjalainen kuohuviini, jota tuotetaan Kataloniassa, koillis-Espanjassa. Sitä myytiin nimellä samppanja siihen asti kunnes EU-säännökset kielsivät käyttämästä tätä nimitystä muista kuin Ranskan Champagnessa valmistetuista kuohuviineistä.

Plussat: ++. Tämä voisi saada neljäkin plussaa sellaisessa suussa, joka yhtään pitää puolikuivasta eli makeammasta kuohuvasta.

Alko kertoilee: Puolikuiva, keskihapokas, makean hedelmäinen, kevyen päärynäinen, mineraalinen. 8,49 e. Rypäleet: Macabeo, Xarel.lo, Parellada.

3 kommenttia:

  1. Pitäisiköhän meidänkin joku kuohuva ostaa tänään sen kunniaksi, että kolmas etappi on maalissa joidenkin tuntien kuluttua? Jos minä kuitenkin valitsen pullon, ettei käy kuin Kammenpyörittäjälle? En tosin ole vielä nähnyt alkoholitonta kuohuviiniä, mutta epäilemättä sellaistakin on.

    VastaaPoista
  2. Erinomainen syy ostaa pullo kuohuvaa! Koittakaa tsempata niiden etikettien kanssa. Aika selkeät vaaran merkit siinä kuvassasi ainakin. ;) Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, loma alkaa vedellä viimeisiään, tulimme juuri hotelliin etapin päätyttyä. Kuohuva on kylmenemässä ja oltiin tarkkoja etiketin kanssa:)

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...