tag:blogger.com,1999:blog-59875871599124716512024-03-14T14:06:05.727+02:00In vilis vino veritasViiniblogi halvoista viineistä. Blogging about cheap wines in Finland.Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.comBlogger166125tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-89509008994228164862014-06-06T19:26:00.002+03:002014-06-06T21:08:35.083+03:00Cardal Rosé - herukkainen hellejuomaOlen ollut pitkään blogihiljaisuudessa, mutta se ei tietenkään tarkoita ettenkö olisi nautiskellut viinejä pitkin kevättä. Oli hauska tässä kevään kuluessa huomata, että HS nosti reilu kuukausi sitten parhaaksi cavaksi Jaume Serran jonka minäkin huiputin kärkeen - jotakuinkin vuosi sitten.
No mutta. Nyt kesän kunniaksi suloisen mansikkainen rosé-viini Portugalista, Cardal Rosé.
Cardal Rosé Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-83761887365162432322014-04-08T11:27:00.000+03:002014-04-08T11:55:29.506+03:00Natura Chardonnay, lempeä luomviini Chilestä
Taustaksi: olen hiukan puolueellinen tämän viinin suhteen. Chardonnay on lempirypäleeni. Ja olen tavannut antaa luomusta lisäplussia. Kunpa tämä ei tulisi Chilestä, vaan Euroopasta. Suosin "lähituotettuja" viinejä, eli eurooppalaisia. Monista syistä. Kuljetusmatkojen lyhyyden lisäksi melkeinhän se on kuin omaa taloutta tukisi.
Alko kertoo vuosikerrasta 2013: Kuiva, hapokas, sitruksinen, Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-20630059097677300342014-04-06T11:14:00.000+03:002014-04-06T15:15:54.217+03:00Raapustelen viiniasioita: Yalumban maukas ja mehevä The Scribbler 2010
Yrttisyyttä, tummaa savuisuutta. Aika moninainen maku, joka voimistui hitaalla maistelulla. Älä siis hulauta tätä pihvin huuhteluna alas kurkusta, vaan pyöräytä kielellä, anna dekantoitua, maista uudelleen - hedelmäinen ja lakritsinen maku tulee esiin.
Yalumba tarkoittaa kaikkea ympäröivää maata Australian alkuasukkaiden kielellä. Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-31256685517641982072014-02-20T09:50:00.000+02:002014-02-20T09:52:04.614+02:00Luomua arjen alhoihin: Viña Betola B Monastrell
Syvän rubiininpunainen paahteinen viini ilahdutti heti lasiin lorahtaessaan. Kauneutta! Tuoksua! Makukin oli hyvä - ei nyt hurmioon vienyt, mutta oikein maukkaaseen maailmaan. Täyteläinen, paahteinen ja luontevasti yksinkertainen, hiukan luumua ja vaniljaa. Ei liian pliisu, sillä tanniinitkin tuntuvat. Aina ei kuitenkaan tarvita liiallista makukimaraa.
Rypäle on yksi (helpoista) Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-23702106431229619352014-02-07T09:11:00.001+02:002014-02-07T09:11:24.369+02:00Turkkilaista tunnelmointia: tunteikas Kabatepe Kirmizi
Olipa hyvä hankinta! Suosittelen. Tumma ja tunteikas, vivahteikas, yllättävä - haastavakin. Pehmeä pippurisuus teki tästä juuri sillä tavalla happamana, että se maistui eksoottiselta. Jostakin mukaan on saatu myös makeutta. Mieleeni tuli haastavanhapan libanonilainen Château Ksara. Saman suunnan tuotantoa, näin Suomesta katsottuna siis.
Lasillisella Kabatepea pääset hetkessä basaarin kujien Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-16354330473487558672014-02-03T09:18:00.001+02:002014-02-03T09:25:44.849+02:00Cavojen cavaa, Freixenet Vintage Reserva
Huippuskumppa, vaan ei aivan huippuhalpis! (13,35 euroa). Suosittelen silti viileästi.
Freixenet Vintage Reserva oli tyylikäs, ei aivan helppo (vrt. Amalia ja muut vastaavat erittäin halvat ja erittäin helpot), paahteisuus toi makuun voimaa - ehkä siksi sopi hyvin ruuankin kanssa.
Tämä sopii mihin vaan (kuten hyvä cava aina), yksinäiseen tai kaksinaiseen iltaan, ruualle, seurusteluun, Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-161776075722771152013-12-31T16:20:00.000+02:002013-12-31T16:22:46.336+02:00Vuosi vaihtuu tutussa seurassa
JA
Halvoilla ja hyvillä viineillä päästiin tämäkin vuosi loppuun, mahtavaa. Parempaa, muttei välttämättä kalliimpaa uutta vuotta kaikille!
Saima cavahtaa, kun korkki poksahtaa.
Poks!
Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-65503612022890099332013-12-17T11:25:00.000+02:002013-12-17T11:25:13.952+02:00Luomusti Pariisin taivaan alla: Café de Paris Blanc de Blancs Brut
Aivan ihastuttava luomulöytö, ja vieläpä huippuhalpis! Kympillä laatua ja luomua, kyllä kelpaa. Kuplat olivat hienot mutta napakat, maku mieto, pirteä, omenainen. Ja mikä parasta: juoma oli erittäin erittäin kuivaa. Kuohuviineistä en yleensä pitkästi haastele, en anna levätä lasissa tai lämmetä käsissä, joten pidemmittä puheitta:
Plussat: Ehdoton nelonen, ja luomusta himppu lisää! ++++(+)
Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-84858232524205241832013-12-04T13:11:00.005+02:002013-12-04T13:12:53.798+02:00OMG NBNC = Good4U. TJEU.
Kerrankin jotakin oikein helppoa Portugalista. Yleensä olen kokenut portugalilaiset haastavina, mutta tämä oli ihan mukavaa vaihtelua, vaikka helppous ei sinänsä mitään viiniä pelastakaan. Mutta oli oikein mukava, sopusuhtainen, easy going. Etiketti huomiotaherättelevä. No Branding, No Cry.
Tuottajalla on myös hienot sivut. Vidigal Wines. Siellä kertovat, että Nbnc is an effort to offer you Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-49663778770225734362013-11-21T18:16:00.002+02:002013-11-22T08:35:38.935+02:00Vuoden 2013 viinisato on pullossa! Ja lasissa! Georges Duboeuf Beaujolais-Villages Nouveau
Olin Forumin uutuuttaan kiiltelevän pitkäripaisen ovella torstaiaamuna 21.11. klo 9:10., ja kuulemma ensimmäinen Georges Duboeuf Beaujolais-Villages Nouveau -viinin ostaja. Hylly ilahdutti masentavassa säässä. Samoin pullot lähemmin tarkasteltuina, taas oikein hauskaa ja virkistävää ulkoasua!
Tämä satokauden uutuus oli Saimalle:
- hapan
- hauska
- hyväntuoksuinen
- huikentelevainen
- Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-18439167149430805482013-11-20T18:29:00.003+02:002013-11-21T20:12:23.560+02:00Beaujolais nouveau 2013 myyntiin torstaina 21.11. Odotusta!
Beaujolais nouveau on valmistettu kuluvan satovuoden Gamay-rypäleistä, ja se tulee myyntiin muutaman kuukauden kuluttua sadonkorjuusta. Viinit ovat tarkoitettu nautittaviksi mahdollisimman tuoreina.
Kuva: Alko
Alkoon tulee tänä vuonna yksi beaujolais nouveau -viini: Georges Duboeuf Beaujolais-Villages Nouveau, 9,84 €.
Georges Duboeuf Beaujolais-Villages Nouveau on maultaan kevyt, Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-27161956873446893722013-11-19T13:52:00.000+02:002013-11-19T13:52:47.664+02:00Samppanjaa lattialla! Hillitty Baron-Fuenté Grande Réserve Brut viehätti
Lattiaskumpan sijaa nautin eräänä iltana lattiasamppanjaa. Kyllä kelpasi! Komeaniminen Baron-Fuenté Grande Réserve Brut oli samppanjamaisen tyylikäs, hienostunutkuplainen ja lempeä. Maku oli aika erikoinen, sillä siitä löysi (halutessaan) kaikenlaisia viehkouksia pähkinästä paaholeipään. Nälkähän siinä tuli!
Melkein huippuhalpis, sillä samppanjasarjassa tämä oli kohtuuhintainen. 0,35 Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-13888922150733365232013-11-12T11:13:00.000+02:002013-11-12T11:13:03.095+02:00Pink is the new pink
Yellowglen Pink on niin söpö että ei söpömmästä väliä. Tuoksukin on söpö: vadelmaa ja mansikkaa - mutta kohtuullisen hienostuneesti, ei lainkaan imelästi. Tämä tuote on minun makuuni suorastaan mahtisöpö eli oikein mukavan kuiva ja samppanjamaisen pehmeästi kupliva, ei mitään perusskumpparäiskyttelyä. Maku on niin mukava, ettei se kaipaa mitään kumppaniksi, paitsi kenties hyvää seuraa. Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-51362037468264624472013-11-03T11:20:00.000+02:002013-11-08T10:22:12.141+02:00Yrttinen ja tyylikäs luomuvalkoviini Kreikasta: Assyrtiko 2011
Tyyliä jääkaapissa.
Tyylikäs juoma kuten on pullokin. Tämä kelpaa viemisenä kenelle tahansa, eikä hinta edes kirpaise! Assyrtiko oli tyylikäästi erilainen: hapokas mutta hedelmäinen, kepeä mutta yrttinen. Makuja oli runsaasti, ja niitä löytyi jokaisella maistelulla lisää. Runsas hapokkuus toi tyylin lisäksi ryhtiä, jota hento hedelmäisyys (melonia?!) taittoi. Loppumakuna sitrus ja Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-36814271417449930132013-10-31T11:41:00.001+02:002013-10-31T11:42:41.736+02:00Metsästäjän salainen suloisuus & suloinen salaisuus - Hunter Red Cabernet Sauvignon
Hunter Red Cabernet Sauvignon yllätti positiivisesti. Riistalle räätälöity metsämieshenkinen punaviini oli kuitenkin myös aavistuksen lämmin ja löysä. Ei pelkkää kettujahtia, vaan myös aavistus viivyttelevää vaanimista. Melko tanniininen ja kypsän makuinen, maistui pataruuan kaverina. Melko pitkän maun loppulupauksena maistui pehmeä pippuri!
Plussat +++ ja luomusta vielä +. Eli nelonen.
AlkoSaimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-63716607803101708102013-10-25T13:25:00.002+03:002013-10-25T14:01:06.181+03:00Robusti PradoRey Roble 2011
Maanläheistä voimaa uhkuva täyteläisen tanniininen tujauttelija. Oikein kiva, oikein kiva. Anna olla lasissa tai karahvissa aikansa, ja vielä toisenkin ajan ajan, niin jo tämä lempevöityy ja hento vanilja tulee esille. Maku hyvin monipuolinen ja pitkänpehmeä. Nautiskeluviini.
Tuottajan henkeäsalpaava historia: Real Sitio de Ventosillan tilan historia ulottuu vuoteen 1503, jolloin Ribadeon Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-40820676042637666312013-10-15T16:17:00.000+03:002013-10-26T16:22:25.218+03:00Karpaloinen ja muhkeahko Briego Vendimia SeleccionadaNaapuri suositteli tätä. Viini vei jostakin syystä ajatukseni Portugalin Douron laakson viineihin, vaikka kyseessä olikin tuttavallinen Tempranillo Espanjasta. Olisiko tammitynnyreillä jotakin vaikutusta asiaan?
Olemukseltaan hiukan vaatimaton, maultaan turhankin hedelmäinen. Tai karpaloinen. Jonkinlaista oveluutta, muhkutuhtiutta, viinissä oli, ja se sai miettimään portugalilaisia tapauksia. Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-34294774730259830472013-09-16T11:59:00.000+03:002013-09-16T12:00:14.936+03:00Seleccion Saima KUOHU - loppukesän poksautuksia
KWV Sparkling Rosé
Tämä hentoinen kuohuva rosé on omiaan herättämään keskustelua ihan itsestään. Napakan kuiva kuohuviini nimittäin maistuu kuivuudesta huolimatta vahavsti vattukarkeilta! Yksinkertainen, mukavan vahvakuplainen, hento ja hauskuuttava. Ryhdikäs vattukarkki, aijai.
Alko: Kuiva, vähän hapokas, punamarjainen, makean vadelmainen.
Rypäle: Pinotage. Etelä-Afrikka.
Hinta: 9,79 Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-8641559699130941192013-08-05T12:38:00.000+03:002013-08-05T12:38:29.227+03:00Löytö: Caballero de la Cepa Cabernet Sauvignon
Oijoijoi! Huippuhalpis pulpahti lasiini ihan sattumalta! Kymmenen euroa oli vielä pari vuotta sitten ei-niin-halpis-hinta, mutta nythän kymppi on jo Alkon viinivalikoiman hyvinkin edullista kastia.
Roteva ja samettisen täyteläinen Caballero de la Ceba on aivan ihana seuralainen elokuun hämärtyviin iltoihin, ja varmasti maistuu vaikka läpi koko talven.
Maku on muheva, roteva ja jälkimaku Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-19317007973051539582013-07-22T21:20:00.002+03:002013-07-22T21:20:49.222+03:00Hentoinen Conde Villar Vinho Verde
Kesätaukoni kestikin yllättävän pitkään. Auringossa tuli nautittua hyviä kuohuviinejä, sateella punaviinejä. Silloin tällöin muutakin hyvää. Maltillisesti, tietenkin. ;)
Tässä minulle uusi tuttavuus Portugalista, Conde Villar Vinho Verde. Olen pitänyt monista monista vihreistä viineistä, tämä ei ehkä kuulu parhaimmistoon - tai sitten nautin sitä väärällä hetkellä. Toki tämä oli mukavan Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-41103453659359877492013-06-14T13:53:00.000+03:002014-06-06T19:37:37.615+03:00Kokeilemisen arvoinen cava: Jaume Serra Brut
Tämä oli sopiva kuohuviini Saiman makuun ja lompakkoon.
Kuivempi kuin kuiva - siis erittäin kuiva.
Keskihapokas - ei kirpaissut kieltä, muttei myöskään lannistunut lasissa.
Samppanjamenetelmällä valmistettu - herkkyyttä ja hentojakin makusävyjä.
Klassiset cava-rypäleet: Macabeo, Parellada, Xarel.lo.
Maku oli sopivan, tasapainoisen hedelmäinen, aavistuksen limettinen. Oikein täydellinen reilunSaimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-65763911630790439622013-06-07T13:03:00.001+03:002013-06-07T13:03:56.926+03:00Raikas Footmark Chardonnay Viognier
Helppo ja mieleenpainumaton, mutta kielelle tämä kyllä painui. Ihan kelvollinen yleisviini kesäiseen alkuiltaan, ruualle tai ilman. Kiva rypäleyhdistelmä; lempirypäleeni chardonnay tuo viiniin täyteläisyyttä ja trooppista paahdetta, virkeä viognier
lupaa kuulemma raikkautta. Tämä olikin oikein raikas ja miellyttävä viini, sopivasti cardonnaymaista eksootiikkaa.
Simppelit kolme plussaa - osa Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-29586698642327615262013-05-31T11:31:00.003+03:002013-05-31T11:39:11.251+03:00Ihanan cavanomaista: Campo Viejo Cava Brut ReservaCampo Viejo Cava Brut Reserva on paahteinen, melko runsaan makuinen, oikein rapean kuiva, hienostuneen hapokas. Mieleenjäävä. Campo Viejon cava on kuulemma erinomainen aperitiivi, mutta mielestäni maku on niinkin voimakas, että suosittelen seuraksi suupaloja - sopii siis myös kevyille alkupaloille ja vaikkapa tapaksille.
Saimalta plussia kolme ja puoli. +++(+). Tämä on kuitenkin selvästi Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-86995782424513471872013-05-24T12:04:00.003+03:002013-05-24T12:21:57.941+03:00Ponneton Pol Rèmy Brut
Neutraali, kirkas, keskihapokas, mieto, kevyt, kuiva - mitään kovin erityistä tässä kuohuviinissä ei ole. Paitsi Alkon mukaan maku on hedelmäkarkkinen! Kuplia on melko runsaasti, se toki tuo aina iloa. Edullinenhan tämä on kuin mikä (7,15e), ja siinä hintaluokassaan ihan hyvä. Sopi seurustelujuomaksi, sillä hentoinen maku olisi muutoin saattanut kadota tyystin - kun taas joskus oikein Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5987587159912471651.post-18613140219595376022013-05-16T11:25:00.001+03:002013-05-16T11:31:25.221+03:00Mehevä Montepasso Rosso Conero
Montepasso Rosso Conero on mehevän ja kypsän hedelmäinen, silti helppo ja kenties turhankin tasainen punaviini Italiasta. Italian ja mehevien viinien ystävän varma valinta.
Viini on kohtuuhintainen, mutta ei kuitenkaan huippuhalpis tasoonsa nähden. Maku pyörii minun nystyröissäni kolmen ja neljän plussan välillä.
Puolet Montepasso Rosso Coneron rypäleistä kävi viiniksi perinteisellä Saimahttp://www.blogger.com/profile/06857945625044223435noreply@blogger.com0