8.4.2014

Natura Chardonnay, lempeä luomviini Chilestä


Taustaksi: olen hiukan puolueellinen tämän viinin suhteen. Chardonnay on lempirypäleeni. Ja olen tavannut antaa luomusta lisäplussia. Kunpa tämä ei tulisi Chilestä, vaan Euroopasta. Suosin "lähituotettuja" viinejä, eli eurooppalaisia. Monista syistä. Kuljetusmatkojen lyhyyden lisäksi melkeinhän se on kuin omaa taloutta tukisi.

Alko kertoo vuosikerrasta 2013: Kuiva, hapokas, sitruksinen, karviaismainen, kevyen mangoinen, hennon mausteinen. Pirteä & hedelmäinen. 9,26 euroa.

Vuosikertani oli 2012. Ja minusta tämä viini ei ollut lainkaan karviaismainen, eikä edes pirteä (tai ehkä chardonnayksi pirteä...). Vaan lempeä, mangoinen, hedelmäinen. Ei sillä tavalla huiman hunaijaisen ananainen (ananaksinen?!) kuin esim. HobNobin Chardonnay tai voisen kermainen kuten Beringerin Chardonnay.

Plussia: +++ sekä luomusta lisää +. Eli nelonen.

6.4.2014

Raapustelen viiniasioita: Yalumban maukas ja mehevä The Scribbler 2010


Yrttisyyttä, tummaa savuisuutta. Aika moninainen maku, joka voimistui hitaalla maistelulla. Älä siis hulauta tätä pihvin huuhteluna alas kurkusta, vaan pyöräytä kielellä, anna dekantoitua, maista uudelleen - hedelmäinen ja lakritsinen maku tulee esiin.

Yalumba tarkoittaa kaikkea ympäröivää maata Australian alkuasukkaiden kielellä. Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys.

Plussat: maku ++++, hinta-laatu +++

Alko: Täyteläinen, tanniininen, tummakirsikkainen, herukkainen, mausteinen, kevyen yrttinen, hennon paprikainen, tamminen. Mehevä & Hilloinen. 14,98 euroa.

P.S. Erinomaista seuraavana päivänä. Jos pulloon sattuu jäämään.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...